Lønhop til topchefer trods halvskuffende regnskab

Topchefen for det store danske transportfirma DSV, Jens Bjørn Andersen, får lønforhøjelse, selvom dagens offentliggørelse af regnskabet skuffer lidt

Topchef for transportfirmaet DSV Jens Bjørn Andersen har fået lønforøjelse, selvom dagens årsregnskab skuffede en smule. (Foto: Gorm Olesen)
Topchef for transportfirmaet DSV Jens Bjørn Andersen har fået lønforøjelse, selvom dagens årsregnskab skuffede en smule. (Foto: Gorm Olesen)

Topbossen for det store danske transportfirma DSV, Jens Bjørn Andersen, var ikke optimistisk for fremtiden, efter han i dag havde fremlagt firmaets årsregnskab for 2012.

Samtidig var aktie-analytikerne skuffede over regnskabet, og aktiekursen faldt tungt fra start af.

Alligevel har han og kollega-direktøren Jens H. Lund fået pæne lønstigninger siden sidste år, fremgår det af årsrapporten.

I 2012 kunne Jens Bjørn Andersen således hæve en samlet hyre på 11,5 millioner kroner, hvilket var en stigning på en halv million i forhold til tidligere.

Kollegaen Jens H. Lund stiger også en halv million i løn. Hans nye løn er således på 7,9 millioner kroner.

Læs også:

Se også: Lønhop: Se de danske topchefers millionlønninger

Tidligere i dag præsenterede cheferne årsregnskabet for 2012.

Det endte med et resultat på 1,4 milliarder, men krisen har alligevel sat sit præg på virksomheden, så meldingerne for fremtiden var meget forsigtige.

- Det er vanskeligt at være meget optimistisk. Vi er kommet ud af et fjerde kvartal, hvor transportmængderne har udviklet sig lidt dårligere end forventet," siger adm. direktør Jens Bjørn Andersen til Børsen.

På aktiemarkedet fik virksomheden fra begyndelsen hug, men aktien har senere rettet sig lidt op igen.

Analytikerne var dog ikke tilfredse.

- Det umiddelbare indtryk er, at det er en sjælden skuffelse fra DSV. Selskabet skuffer på forventningerne til 2013, siger analytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere