Lego fyrer 380

Lego lukker en del af sin produktion i Danmark

Lego Koncernen har besluttet at lukke en del af sin produktion i Danmark.

Der bliver nedlagt 380 stillinger i dekoreringsafdelingen og i pakkeriet. De ansatte er netop blevet orienteret på et stormøde i Legos hovedsæde i Billund.

- Nogle af de 380 vil kunne fratræde ved naturlig afgang, mens andre vil blive forsøgt placeret i andre afdelinger.

Vi håber at kunne genansætte halvdelen af dem i andre funktioner, siger Legos administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp til ekstrabladet.dk

Fyringerne begrundes med ønsket om at være tættere på kernemarkederne. I forvejen har Lego langt de fleste ansat på firmaets udenlandske afdelinger. 90 procent af den produktion, der bearbejdes i Billund sendes videre til pakkerierne i Tjekkiet, Ungarn og Mexico. Nu følger resten med.

- Det er de økonomiske hensyn, der spiller ind. Vi har vidst gennem længere tid, at det er dyrere at foretage de her ting i Billund end i udlandet. Alligevel har vi bevaret produktionen her, fordi vi har en masse dygtige og loyale medarbejdere i Billund. Men nu er det blevet tid til at omstrukturere, sigerJørgen Vig Knudstorp.

Gennemført i 2015
Afskedigelserne vil blive gennemført med 75 i år, 200 næste år og resten i 2015.

Pressechef Roar Trangbæk afviser, at det er begyndelsen på enden på Lego-eventyret i Danmark og i Billund. Tværtimod siger han.

- Vores plaststøberi er et af Europas største, og det har vi planer om at udvide. Vi investerer et trecifret millionbeløb i støberiet. Det skaber en lang række nye arbejdspladser. Når det er gennemført vil den samlede medarbejderstab næppe være skåret ned, snarere forøget, siger Roar Trangbæk.

Medarbejderne holdes inde
Medarbejderne er stadig inde på virksomheden, hvor pressen ikke har adgang.

- I en så ømtålelig situtation, hvor mange er berørte, vil vi ikke føre vores medarbejdere sammen med pressen. Det vil vi ikke bede dem om. Hvis nogle af dem har lyst til at ytre sig, er de i deres gode ret til det, når de forlader arbejdspladsen.Læs også:

Se også: Fyringer hos Lego
Se også: Lego kalder ansatte til stormøde <b>Lego kalder ansatte til stormøde</b>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere