Ditlev Engel: Glasset er halvt fyldt

Trods et voldsomt underskud i 2012 ser Vestas' direktør positivt på 2013. Selskabets toårs plan fortsætter

Selvom Ditlev Engel onsdag præsenterede et dundrende milliardunderskud for 2012, ser Vestas administrerende direktør med opløftet pande på fremtiden.

Vindmøllekoncernen følger nemlig blot sin strategi, der skal forsøge at få virksomheden på ret køl igen efter de seneste års stormvejr.

- Det er klart, at de ambitioner, vi har kommunikeret til markedet her til morgen selvfølgelig er hovedfokusområderne, men derudover er det at fortsætte den rejse, det er en toårig plan, vi har lagt for selskabet.

- Vores egen lille konklusion er efter de første 12 måneder, at glasset ikke er halvtomt, men halvfyldt, siger Ditlev Engel til Ritzau Finans og tilføjer:

- Der er mange ting, der skal gøres endnu, før at vi ligesom synes, at vi er, hvor vi skal være. Vi har også sagt i dag, at vi fortsætter med at gå efter at være omkring 16.000 ved årets udgang, så vi har desværre stadig folk, der skal forlade os i 2013.

På grund af faldende indtjening og en mere konservativ vurdering af markedsudsigterne har Vestas foretaget en nedskrivning af sine aktiver på mere end 500 mio. euro. Flere aktiver er sat på salgslisten.

- Når man indtager et mere konservativt syn på de fremtidige markedsudsigter, må man også sige, at ens aktiver ikke længere har den samme værdi.

- Vi må forvente, at udnyttelsesgraden bliver mindre på vores fabrikker, og så er det ren matematik, at så skal der nedskrives i værdiansættelsen, siger Vestas-direktør Ditlev Engel til Ritzau Finans.

Ditlev Engel vurderer, at selskabet nu er langt bedre rustet til at kunne modstå udfordringerne i 2013.

- Vi har desværre måttet sige farvel til knap 5000 kolleger og lukket ting ned og så videre. Det har selvfølgelig været rigtigt hårdt, men på den anden side gør det også, at Vestas står meget bedre rustet til 2013, end vi gjorde for 12 måneder siden.

- Jeg synes ikke, vi har spildt et eneste minut i organisationen i hele 2012, siger Ditlev Engel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere