Kasi-Jesper taber sag mod Ekstra Bladet

Jepser 'Kasi' Nielsen har tabt sagen mod Ekstra Bladet i Østre Landsret. Nu må avisen igen offentliggøre alt materiale om erhvervsmandens skatteforhold

Erhvervsmanden Jesper 'Kasi' Nielsen har tabt sagen mod Ekstra Bladet i Østre Landsret. (Foto: Lars Poulsen)
Erhvervsmanden Jesper 'Kasi' Nielsen har tabt sagen mod Ekstra Bladet i Østre Landsret. (Foto: Lars Poulsen)

Først gav Fogedretten Jesper 'Kasi' Nielsen delvist ret i, at Ekstra Bladet krænkede hans privatliv ved at offentliggøre oplysninger om hans massive milliongæld til Skat.

Men torsdag har landsretten omstødt dommen, og det betyder, at Ekstra Bladet igen må bringe alt materiale om sagen.

- Det er en stor sejr for pressen og et udtryk for, at enhver fantast ikke kan gå ned i byretten og kræve fogedforbud, siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen.

Læs også:

Jesper "Kasi" Nielsen møder torsdag Ekstra Bladet i retten på ny. Avisen vil have ophævet Fogedrettens forbud mod, at den kan skrive om Kasi-Jespers skatteforhold. (Foto: Lars Poulsen) Samfund - 8. nov. 2012 - kl. 09:38 Kasi-Jesper lod søster tage imod pressen og Se også: Ny skattebombe truer Kasi-Jesper

I fogedretten blev det ellers i august slået fast, at Ekstra Bladet havde krænket privatlivets fred med artiklerne om Kasi-Jespers økonomi. Samtidig blev det gjort klart, at avisen ikke måtte bringe nye oplysninger om erhvervsmandens privatøkonomi. Men den kendelse har landsretten altså valgt at se bort fra.

- Efter landsrettens opfattelse må Ekstra Bladet ved den skete offentliggørelse anses at have varetaget en ikke uvæsentlig samfundsmæssigt interesse, ligesom anledningen til offentliggørelsen også i et vist omfang skal ses på baggrund af indkærede Jesper Laustrup Nielsens offentligt fremførte oplysninger om, at det var Ekstra Bladets skyld, at håndboldkluppen AG København var blevet lukket, skriver Østre Landsret blandt andet i kendelsen.

Læs også:

Se også: Kasi-Jesper: Jeg har masser af millioner og Se også: Kasi-Jesper trækker sig fra AGK

Jesper 'Kasi' Nielsen, der er manden bag håndboldklubben AG København, tidligere storsponsor i Brøndby IF samt distrubutør af smykkebrandet Pandora, skylder ifølge Skat 168 millioner kroner til statskassen.

Den gæld kan han nu supplere med en regning på 60.000 kroner, som han sammen med sin søster og mor skal betale i sagsomkostninger til Ekstra Bladet inden 14 dage.

Det har endnu ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få en kommentar fra Kasi-Jesper, og det er ikke første gang, erhvervsmanden har været svær at få i tale for avisens journalister.

Sidst, han mødte Ekstra Bladet i retten, var han i hvert fald så sur på avisen, at han nægtede at hilse på journalisten Morten Johnsen, som har været tovholder på artiklerne om hans skrantende økonomi.

0 kommentarer
Vis kommentarer