De danske aktier når ny bundrekord i år

Det danske aktieindeks C20 tabte torsdag 2,2 procent og havnede på et nyt lavpunkt for 2011.

Foto: Jens Dige
Foto: Jens Dige

Med et minus på 2,2 procent sluttede det danske aktieindeks over de 20 mest handlede aktier, C20, torsdag i kurs 422,57. Det er det laveste niveau siden 10. oktober sidste år.

Det er anden dag i træk med nedtur for aktiemarkedet. Onsdag sluttede C20 i et minus på 2,0 procent.

Torsdag var det især Pandora og Vestas, der trak ned. Begge selskabet indkasserede et minus på hele 5,9 procent. DSV faldt med 2,0 procent.

Grækenland bekymrer
Midt på dagen så det ud til, at det ville gå endnu værre. Omkring klokken 14 lå C20 omkring minus tre procent, hvilket ville have været det største fald i år. Men så galt gik det ikke. Efter det amerikanske marked åbnede forholdsvis positivt, rettede de europæiske markeder sig og dermed også det danske sig en smule.

Det er en stigende bekymring om, hvor meget og hvor længe den græske gældsproblematik vil få indflydelse på den økonomiske vækst i Europa, der har lammet aktiemarkedet i Europa og dermed også Danmark.

Men det danske aktiemarked er ramt forholdsvis hårdt, og det skyldes, at likviditeten i det danske marked er begrænset, forklarer seniorrådgiver Claus Påske Larsen fra Nordea.

- Det giver sig udslag i forholdsvis større udsving i Danmark - og for den salgs skyld også i de øvrige nordiske lande - end i de større europæiske markeder, siger han til Ritzau Finans.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere