Vestas-aktier stiger fortsat trods gigantisk underskud

De små lyspunkter i Vestas' regnskab sender aktien i vejret på fondsbørsen

Selvom Vestas ifølge senioranalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets kandiderer til danmarkshistoriens største underskud med sit 2012-resultat, så stiger selskabets aktier onsdag middag på fondsbørsen i København.

Straks efter fondsbørsens åbning klokken ni onsdag morgen steg Vestas' aktier trods det dundrende underskud i 2012 på 7,2 milliarder kroner efter skat.

Ved middagstid stiger Vestas' aktier fortsat og ligger 5,4 procent højere i kurs 35,78.

Og det skyldes især, at aktien har ligget lavt i en periode op til regnskabet, vurderer Michael Friis Jørgensen, hvorfor de små lyspunkter, der trods alt er i regnskabet, får investorerne til at sende aktien i vejret.

- Omsætningen kom lidt bedre ud, indtjeningen kom lidt bedre ud, men allervigtigst er, at ordreindgang og cashflow kom bedre ud end ventet.

- Alle vidste, at der ville komme nogle store nedskrivninger. Vi vidste bare ikke, om de kom i 2012 eller 2013. Så dem skal man se lidt bort fra. Overordnet set var det et godkendt 2012-resultat, siger analytikeren.

Vindmøllekoncernen måtte notere tab på selskabets langsigtede aktiver på over 3,7 milliarder kroner. De særlige poster udgør således en negativ post i årsregnskabet på 701 millioner euro eller 5,2 milliarder kroner.

Men det vigtige for investorerne er, at nedskrivningerne ikke siger noget om, hvordan indtjeningen bliver i år for Vestas, og at der så at sige ikke er nye penge i spil.

- Det er omkostninger, man har taget på et tidspunkt, hvor man ikke skulle have taget dem, men nu nedskriver man dem, og derfor går det ikke ud over cashflowet, siger Michael Friis Jørgensen.

Desuden ser det ud til, at Vestas er godt i gang med de planlagte effektiviseringer og besparelser. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der er blevet næsten 5000 færre ansatte i Vestas i løbet af året.

- Det er absolut noget, der tegner godt fremadrettet. Så alt i alt var der lyspunkter i regnskabet for 2012, siger Michael Friis Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere