Her er Danmarks dårligste ejendomsmæglere

Ejendomsmæglerne har svært ved at ramme salgsprisen - se hvem, der er dårligst og må gå mest ned i pris

Ejendomsmæglerne er alt for optimistiske, når de skal sætte en pris på de boliger, de sælger. Og det betyder store prisnedslag.  (Foto: Thomas Borberg)
Ejendomsmæglerne er alt for optimistiske, når de skal sætte en pris på de boliger, de sælger. Og det betyder store prisnedslag. (Foto: Thomas Borberg)

Visse mæglere er tilsyneladende kroniske optimister, når de sætter huspriserne for deres sælgere.

Og det er i en grad, at deres sælgere lægger ryg til store nedslag i prisen og lange liggetider.

Det viser en opgørelse, som boligportalen Boliga har lavet for Ekstra Bladet.

Læs også: Se også: Boligsælgere er blevet tvunget til fornuft Boligsælgere er blevet tvunget til fornuft

Boliga har med et særudtræk set på, hvilke ejendomsmæglere, der i 2012 har måttet døje med de største nedslag i prisen i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Og den, der må slå mest af prisen, er ejendomsmægler Susse Erhorn, der holder til i Odense. I gennemsnit har sælgerne måttet lide den tort at gå 16,1 procent ned i pris fra den første udbudspris, og til villaen blev solgt, når de har brugt hende som mægler.

Susse Erhorn vil ikke udtale sig til Ekstra Bladet.

- Farvel, farvel, siger hun blot

Er tankevækkende
Ejendomsmægleren efterfølges af Robinhus i København, der i gennemsnit må give prisnedslag på 13,7 procent fra den første udbudspris, og til et salg er gennemført.

Læs også: Se også: Flere boliger på dødslisten Flere boliger på dødslisten

- Det er tankevækkende, at der gives så store rabatter i forhold til den først udbudte pris. Det viser, at der stadigvæk er ejendomsmæglere og sælgere, som er alt for optimistiske i deres tro på, hvad de kan få for boligen, siger direktør i Boliga Ricco Zuschlag.

Læs mere i EKSTRA

Tæt på Ejendomsmæglernes store bolig-bluf Ejendomsmæglernes store bolig-bluf

Medstifter og direktør i Robinhus Frederik Bruhn-Petersen mener, at sælgerne selv bærer en del af ansvaret for når kæden sætter en forkert pris. Foto: Robinhus.dk Tæt på Sælgerne vil have den bedste pris Sælgerne vil have den bedste pris

Ulla Hagen fra Lyngby har mærket konsekvenserne af en alt for høj første udbudspris. Foto: Linda Johansen Tæt på Kun en mulig køber på et halvt år Kun en mulig køber på et halvt år

1 kommentar
Vis kommentarer