Jyske Bank anmelder DR til politiet

Jyske Bank anmelder DR til politiet for brug af skjult kamera i Schweiz i forbindelse med dokumentar.

Jyske Bank indgiver politianmeldelse mod DR for at have lavet optagelser foretaget med skjult kamera i forbindelse med en dokumentar, der sendes mandag aften.

Det oplyser Jyske Bank.

At lave optagelser med skjult kamera er en kriminel handling i Schweiz. Derfor har de berørte medarbejdere og Jyske Bank (Schweiz) indgivet politianmeldelse mod de ansvarlige i DR.

Jyske Bank tilbageviser de beskydninger, som DR-dokumentaren kommer med mandag aften, hvor blandt andet en bankansat rådgiver en fiktiv forretningsmand om, hvordan han kan slippe for at skulle betale for meget i skat i Danmark.

- Jyske Bank har ikke foretaget sig noget ulovligt, men tværtimod anbefalet lovlige løsninger til "kunden" modsat hans ønske, skriver Jyske Bank i en pressemeddelelse.

I dokumentaren er det en DR-journalist, der forklædt som forretningsmand får alternativ rådgivning af Jyske Banks formuerådgiver i Schweiz til, hvordan han kan sno sig uden om de danske skattemyndigheder.

I dokumentaren fremgår det blandt andet, at den fiktive forretningsmand rådgives til at flytte sine patenter ud af Danmark til skattelyet Gibraltar.

Jyske Banks formuerådgiver fortæller også DR's forretningsmand, hvordan han kan flytte til London for at få gavn af gunstige skatteforhold for udlændinge.

Jyske Bank påpeger nu, at rådgiveren i den konkrete situation lever op til bankens politik. Den drejer sig blandt andet om, at kunder i bankens udenlandske afdelinger skal:

- dokumentere at de skattemæssigt deklarer deres indtægts- og formueforhold i hjemlandet, eller

- skal underskrive en EU-waiver, hvorefter banken foretager den nødvendige indberetning, eller

- vil blive omfattet af kildeskat i henhold til de gældende EU-regler.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere