Finansforbund: Danske Bank-fyringer kan ramme kunderne

Finansforbundet mener, at fyringer presser de ansatte i Danske Bank. Det kan i sidste ende ramme kunderne

Danske Bank fyrer 250 ansatte. Men selv om banken påpeger, at det ikke kommer til at gå ud over kunderne, så er Finansforbundet af en anden mening.

- Danske Bank drejer nu endnu engang på et håndtag, som ellers har været mere end i bund i lang tid efterhånden i hele sektoren, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, der er bankfolkenes fagforening.

- Trivslen har meget trange kår i banken, og det er uforsvarligt, at man nu øger presset yderligere, siger Kent Petersen.

Det er især ansatte, der ikke har direkte kontakt til kunderne, der er blevet fyret. Det meldte bankens koncernchef Thomas Borgen ud i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Det er bankens kunder, der skal i fokus.

- Det skal de, men det kræver selvsagt, at medarbejderne har mulighed for at levere servicen - både dem, der direkte møder kunderne og dem, der arbejder bag linjerne for at stille de nødvendige systemer til rådighed, siger Kent Petersen.

- Jeg er bange for, at det vil kunne mærkes både i og uden for banken, at der nu skæres yderligere, siger formanden.

Finansforbundet har taget temperaturen på trivslen i banken i foråret. De målinger viser, at 18 procent af medarbejderne i banken lider af helbredstruende stress og fire ud af 10 frygter for deres job.

Også personaleforeningen i Danske Bank imødeser, at fyringsrunden vil øge presset yderligere.

- Afskedigelserne i Danske Bank er et hårdt slag. Der er absolut ikke tale om, at man skærer overflødigt fedt fra, og man skærer heller ikke ind til benet længere - nu skærer man altså i benet, siger Steen Lund Olsen, formand for Danske Kreds.

Ifølge Finansforbundet har Danske Bank siden 2008 sagt farvel til 3643 medarbejdere. Sektoren har i samme periode mistet i omegnen af 10.000 arbejdspladser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere