Milliardaftale på plads: Staten ejer mindre af Dong

11 milliarder fra investorer mindsker statens ejerandel af Dong fra 81 til 60 procent. En børsnotering venter

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Dong får nu sin tiltrængte kapitaludvidelse på 11 milliarder kroner, og statens ejerandel af energikæmpen mindskes fra 81 til 60 procent.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er tilfreds med, at aftalerne med investorerne er skrevet under.

- Jeg er glad for, at vi nu har fået aftalerne med Goldman Sachs, ATP og PFA på plads. Vi kan nu se frem til, at Dong Energy får styrket sit kapitalgrundlag markant.

- Dermed kan selskabets fortsætte sine ambitiøse investeringer inden for især havvindmølleparker og dermed vedblive med at være en ledende aktør inden for den grønne omstilling i Nordvesteuropa, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Efter tilførslen af de 11 milliarder kroner i Dong ser ejerandelen således ud: Staten ejer cirka 60 procent, Goldman Sachs cirka 19 procent, ATP fem procent og PFA to procent.

Finansministeren betegner det som positivt, at både danske og internationalt anerkendte investorer har tiltro til Dongs strategi for at udvikle sig.

- Jeg er sikker på, at de nye aktionærer vil bidrage positivt til værdiskabelsen i Dong til gavn for alle aktionærer, også staten, siger Bjarne Corydon.

Aktionærerne i Dong er enige om at bestræbe sig på en børsnotering af Dong, når timingen og markedsbetingelserne er rigtige.

I forbindelse med en eventuel børsnotering vedbliver den danske stat med at være hovedaktionær i overensstemmelse med den politiske aftale, der er indgået af et flertal i Folketinget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere