Finanstilsynet melder Novo Nordisk til politiet

Finanstilsynet mener, at Novo Nordisk var for lang tid om at oplyse om amerikansk afslag på insulinprodukter

Finanstilsynet melder Novo Nordisk til politiet for at have været for lang tid om at offentliggøre et afslag fra de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, oplyser medicinalselskabet.

Fredag den 8. februar om aftenen modtog Novo Nordisk meddelelsen fra FDA om, at amerikanerne ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Men Novo Nordisk offentliggjorde først informationen om FDA's afgørelse i en selskabsmeddelelse søndag den 10. februar.

Ifølge Novo Nordisk skete det 'efter en intensiv undersøgelse og vurdering af afgørelsens konsekvenser og betydning'.

Men Finanstilsynet mener, at selskabsmeddelelsen burde være udsendt med det samme og altså allerede fredag aften.

Novo Nordisk er til gengæld af den opfattelse, at meddelelsen blev afsendt i tide, men tager Finanstilsynets beslutning til efterretning og vil samarbejde med de relevante myndigheder i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Ifølge medicinalselskabet indledte Københavns Fondsbørs, Nasdaq OMX Copenhagen, allerede 12. februar en lignende undersøgelse af, om Novo Nordisk var for langsom til at melde ud om afslaget fra FDA.

Men den 8. maj meddelte fondsbørsen, at man ikke havde fundet grundlag for at konkludere, at Novo Nordisk havde overtrådt reglerne, og at man betragtede sagen som afsluttet.

De amerikanske sundhedsmyndigheder var bekymrede for, om diabetespatienter ville få en øget risiko for hjertekar-problemer i forbindelse med Novo Nordisks insulinprodukter - det langtidsvirkende insulin Tresiba og kombinationsproduktet Ryzodeg.

FDA krævede derfor yderligere undersøgelser, før insulinerne kan godkendes til det amerikanske marked.

0 kommentarer
Vis kommentarer