Pihl & Søn skylder fem milliarder kroner

Den hedengangne byggegigant Pihl & Søn har fået opgjort kreditorernes anmeldte krav

Konkursboet efter entreprenørfirmaet Pihl og Søn, der i slutningen af august måtte smide håndklædet i ringen, har fredag eftermiddag udsendt en opgørelse over firmaets gæld og forpligtelser. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Pihl & Søn har, som det ser ud nu, passiver for i alt fem milliarder kroner. Heraf er de knap 187,2 millioner kroner såkaldte privilegerede krav, som udgøres af blandt andet lønkrav.

De simple krav - kreditorernes tilgodehavende - løber op i 4,519 milliarder kroner.

Af den udsendte opgørelse fremgår det, at der vil være en mindre dividende - en procentdel af kreditorernes tilgodehavende - til underentreprenører og leverandørers simple krav.

Selv om fem milliarder kroner lyder af meget, er det faktisk "et mindre beløb", end kuratorerne havde regnet med.

- Vi vidste fra starten af, at der også ville være penge til de simple kreditorer, men de estimater, vi kom med oprindeligt, er blevet en lille smule bedre.

- Grunden til, vi siger, det er et mindre beløb, er, at det procentuelt ikke er så stort et beløb, siger partner Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, som er en af konkursboets kuratorer.

Pihl & Søn var en af giganterne i dansk byggeri, men det 126 år gamle firma blev erklæret konkurs i slutningen af august som følge af en række fejlslagne byggeprojekter i udlandet.

Firmaet var blandt andet i gang med at ombygge Nørreport Station, da konkursen indtraf.

0 kommentarer
Vis kommentarer