Schur trækker sig fra Dong

Bestyrelsesformand for Dong, Fritz Schur trækker sig

Efter 9 år i spidsen for Dong Energy A/S trækker bestyrelsesformand Fritz Schur sig.

Det oplyser Dong i en pressemeddelelse.

- Jeg byder de nye investorer velkommen og glæder mig over, at selskabet får økonomi til at gennemføre sin ambitiøse strategi, siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

Se også: De kendte gør grin med SF på Twitter

Hans farvel til Dong kommer i kølvandet på, at finansudvalget i dag stemte for, at 19 procent af Dong-aktierne kunne købes af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det betyder, at Dong bliver delvist privatiseret.

Ifølge pressemeddelelsen er det dog ikke negative tanker om salget, som får Schur til at trække følehornene som formand til sig fra 12. marts.

Se også: USA vil tvinge Goldman Sachs ud af energiaktiver

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017-2018. Det er et godt tidspunkt at skifte formand, siger den nu afgående formand.

Fritz Schur kom til i 2005 for at færdiggøre fusionen af de seks energivirksomheder Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og DONG.

- Det har været en spændende rejse, og jeg vil gerne takke bestyrelseskollegaer, direktion, medarbejdere, finansministeriet og de skiftende finansministre for godt samarbejde. Jeg ønsker alle – og især DONG Energy – held og lykke på den videre rejse, siger Fritz Schur afsluttende i pressemeddelelsen.

Aftalen om at sælge ud af Dong til flere investorer gennemføres i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling på et tidspunkt i februar, oplyser Dong.

Finansminister Bjarne Corydon (S) roser Fritz Schur for sit arbejde på fusionen og kapitaludvidelsen i Dong.

- Vi skylder Fritz Schur en stor tak for den betydelige og altid kompetente indsats, som han har ydet som bestyrelsesformand for DONG Energy.

- Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde, siger Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar ifølge Ritzau.

opdateres ...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere