Kritiske aktionærer byder Kolde Eivind op til dans i dag

Danske Bank afholder klokken 14 generalforsamling, og direktionen vil blive mødt at flere kritiske aktionærer

Eivind Kolding skal i dag møde Danske Banks aktionærer til den årlige generalforsamling. (Foto: Niels Hougaard)
Eivind Kolding skal i dag møde Danske Banks aktionærer til den årlige generalforsamling. (Foto: Niels Hougaard)

Utilfredse kunder, udskældt reklamekampagne og en forhadt abonnementsbetaling.

Det har ikke været let at være Danske Bank det seneste halve år.

Nu skal bankens topchef Eivind Kolding og resten af direktionen, så stå ansigt til ansigt med aktionærerne, når den årlige generalforsamling finder sted i dag klokken 14 i Tivoli Congress Center.

Og det er ikke lutter glade aktionærer, som de vil stå overfor. I stedet vil flere kritiske aktionærer være klar til at byde Eivind Kolding op til dans.

På dagsordenen er der blandt andet forslag om, at Eivind Kolding skal udskiftes, og at den forhadte abonnementsbetaling - også kaldet fattigrøvs-gebyret - skal droppes.

Tal på kundeafgang
Derudover ventes det, at banken offentliggør de seneste tal i forhold til kundeafgang. Et tal som sidst blev opdateret ved præsentationen af årsregnskabet nogle få uger efter lanceringen af abonnementssystemet.

Ifølge Danske Bank havde 3800 kunder dengang i starten af februar forladt banken i kølvandet af lanceringen. Nu er der gået mere end en måned, så tallene ventes med spænding.

Læs også:

Se også: Her er alle Danske Banks bommerter og Se også: Danske Banks image smadret under Kolding

Blandt de meget kritiske aktionærer, er foreningen Danske Banks Samvittighed, som ledes af formanden for SFU, Gry Möger Poulsen. 30 unge mennesker vil deltage i generalforsamlingen i protest mod, at de ikke mener, at banken tager sin rolle i samfundet alvorligt.

Ud med fattigrøvs-gebyret
- Vi har stiftet initiativet, fordi vi mener, at det er absurd, at banken har krav på hjælp fra skatteyderne, når det går skidt, men når skatteyderne så stiller krav tilbage om f.eks. en fair gebyrpolitik eller en skat på spekulation, så er banken pludselig en helt almindelig virksomhed, hvis ageren ingen må blande sig i. Det er dybt hyklerisk og usammenhængende. Derfor er der behov for, at almindelige mennesker stiller krav tilbage til banken, og det er det vi gør i dag, siger Gry Möger Poulsen i en pressemeddelelse.

De vil blandt andet have den udskældte abonnementsbetaling droppet.

'Det foreslås, at banken ikke indfører nye gebyrer for kunder, hvis samlede forretninger med banken er under 60.000 kr', lyder forslaget fra foreningen ifølge indkaldelsen til generalforsamlingen.

Læs også:

Danske Bank har mistet flere tusind kunder i 2012. (Foto: Thomas Borberg) Samfund - 7. feb. 2013 - kl. 11:04 Danske Bank: Så mange kunder har forladt os og Se også: Kolde Eivind forsvarer lønforhøjelser

Vil have smidt Eivind Kolding på porten
En anden Danske Bank-aktionær, som er kendt for at være kritisk over for banken, er Egon Geertsen, der vil have smidt Eivind Kolding på porten.

'P.g.a. Danske Bank’s meget store tab af image, kundeflugt, dårlige resultat, elendige fremtidsudsigter foreslås direktør Eivind Kolding udskiftet, idet han har haft en helt afgørende indvirkning og ansvar siden 2001', står der i indkaldelsen.

Den 68-årige pensionist Egon Geertsen er kritisk over, at Eivind Kolding selv tog posten som direktør efter Peter Straarup.

- Det lugter langt væk. Der er kun en ting at gøre: Ud med Kolding. Jeg tror ikke, at de kan rette deres image-tab op med ham, har han tidligere sagt til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere