Pyramidefusk: Dansk advokat risikerer fem års fængsel

Bagmandspolitiet har tiltalt mand fra Gentofte for at have snydt investorer for omkring 150 millioner kroner

En dansk advokat risikerer flere år bag tremmer for sin rolle i en omfattende sag om bedrageri for millioner i USA og Canada.

Bagmandspolitiet har efter fem års efterforskning rejst tiltale mod den 67-årige mand, der har base i Stenløse og bopæl i Gentofte. Det skriver Børsen.

Ifølge anklageskriftet, som avisen har fået aktindsigt i, er advokaten tiltalt for groft bedrageri ved sammen med det amerikansk ægtepar John og Marian Morgan at have snydt 143 amerikanske, canadiske og skotske investorer for i alt 150 millioner kroner.

Pengene blev til at begynde med sat ind på advokatens klientkonto i Danske Bank. Men millioner gik ikke til investeringer, som han ellers have lovet.

Læs også:

Se også: Se listen: De største svindelanklagede danske rigmænd

I stedet sendte advokaten angiveligt 60 millioner kroner tilbage til ægteparret i USA, som købte speedbåde, luksusejendomme og dyre biler for pengene, skriver Børsen.

- Uanset, hvor de strafbare forhold i udgangspunktet er begået, er det naturlige udgangspunkt, at en straffesag skal køre i Danmark, når vi mener, en dansk statsborger er involveret, siger chefen for Bagmandspolitiet, statsadvokat Jens Madsen, til Børsen.

Det amerikanske ægtepar fik sidste år en samlet dom på 45 års fængsel for deres rolle i pyramidesvindlen.

Ifølge juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet kan den danske advokat også ende flere år bag tremmer.

- Strafmæssigt ligger vi i den tunge ende på godt fire år - måske endda lidt mere - afhængig af, hvor udspekuleret det har været, siger han til Børsen.

Den 67-årige advokat nægter sig skyldig i bedragerisagen. Ifølge avisens oplysninger mener han, at det amerikanske ægtepar har snydt ham ved blandt andet at have forfalsket hans underskrift.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere