Dong-chef får lønhop på 4 mio. kr.

Den fyrede Dong-boss Anders Eldrup blev beskyld for frås, men hans efterfølger skal have fire mio. kr. mere i løn om året

Mens milliarderne fosser ud af kassen i statsejede Dong kan direktørerne glæde sig over vilde lønhop.

Den nyansatte direktør Henrik Poulsen, der har en fortid hos TDC, hævede således hele 3,5 mio. kr. i løn for blot fire måneders arbejde i 2012.

Dermed tjener han godt 10,3 mio. kr. om året. Det er mere end fire millioner kr. mere end hans direktør-forgænger Anders Eldrup, der ' kun' tjente 6,1 mio. kr. årligt. Eldrup blev ellers beskyld for netop frås med Dongs penge, mens hans egen løn var altså på ingen måde i nærheden af Henrik Poulsen hyre på over 10 mio. kr.

Det bekræfter Dong over for Ekstra Bladet.

- Vi har i Henrik Poulsen fået en særdeles kompetent adm. direktør til en aftale der er rimelig for begge parter, forklarer Dong-formand Fritz Schur i en mail. Heri noterer han sig bl. a., at Rigsrevisionen i sin nylige rapport om Dong konkluderede, at Dongs direktører var lavere lønnede end i andre tilsvarende virksomheder, ligesom Henrik Poulsen gik ned i løn, da han sagde ja til jobbet som Dong-direktør

Dongs økonomidirektør, Carsten Krogsgaard Thomsen, har også haft et særdeles indbringende 2012. Oven i en lønstigning på to procent fik Thomsen en samlet bonus på 1,2 mio. kr., bl. a. fordi han agerede galionsfigur for Dong fra Eldrups fyring i foråret til Henrik Poulsens ansættelse i august.

De eksorbitante lønninger skal ses i forhold til, at Dong er blevet tvunget til at gå til politikerne med hatten i hånden og bede om op imod otte mia. skattekroner for at forhindre, at den statslige energikæmpe kører ud over kanten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere