Carlsberg forventer en stigende omsætning i år

Carlsberg sigter mod at lande et driftsoverskud på 10 mia. kroner i 2013. Koncernchef er tilfreds med regnskab

Foto: Martin Bubandt Jensen
Foto: Martin Bubandt Jensen

Carlsberg venter i år en stigende omsætning og indtjening. Bryggerigruppen venter et resultat af den såkaldte primære drift på 10 milliarder kroner.

I 2012 lå det primære resultat på 9,9 milliarder kroner og det justerede nettoresultat på 5,5 milliarder kroner, viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

Men det er ikke tørstige danskere, der er med til at tegne et lidt lysere billede for Carlsberg. Mens det vesteuropæiske ølmarked faldt med op til to procent sidste år, voksede de asiatiske ølmarkeder med op til ni procent.

Læs også:

Se også: Carlsberg tjener mere end forventet

Koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen er alligevel godt tilfreds med resultatet.

- Gruppen leverede gode resultater i 2012 på trods af et vanskeligt vesteuropæisk ølmarked, siger han i regnskabsmeddelelsen fra Carlsberg.

Negativ overraskelse
- Vi vil i 2013 fortsat have skarpt fokus på vores kommercielle agenda i alle tre regioner (Europa, Rusland og Asien, red.), investere i vores mærker og sikre, at vores salgs- og marketingkompetencer er de bedste.

Men det er ikke alle, der ser lige så positivt på tallene. Ifølge Ritzau Finans opfatter flere analytikere 2013-forventningerne som en negativ overraskelse.

Volumenmæssigt solgte Carlsberg 10,4 hektoliter øl sidste år - og det er et fald på tre procent i forhold til 2011. Det er en gunstig valutakursudvikling og højere priser, der alligevel har sikret den højere omsætning.

Tallene viser, at Carlsbergs markedsandel er uændret for 2012 som helhed i forhold til 2011. Til gengæld øgede Carlsberg i sidste års fjerde kvartal sin markedsandel til 38,3 procent i Rusland. Det er en fremgang på 1,1 procentpoint i forhold til 2011.

Carlsberg har desuden især forbedret sine markedsandele i Indien, Cambodja, Vietnam, Laos, Nepal og Malaysia.

Forventningerne til dette års omsætning og indtjening tager højde for nye udsving i den russiske rubel over for euroen. Forventningen for driftsresultatet er regnet ud fra en kurs på 42 rubler per euro.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere