Novo Nordisk får kæberasler på børsen

Medicinalvirksomheden mister 13 procent af sin markedsværdi efter amerikansk afvisning af insulinprodukter

Amerikanernes afvisning af insulinprodukter fra novo nordisk har givet en dårlig start på ugen for medicinalvirksomheden. (Foto: Novo Nordisk/Mogens Carrebye)
Amerikanernes afvisning af insulinprodukter fra novo nordisk har givet en dårlig start på ugen for medicinalvirksomheden. (Foto: Novo Nordisk/Mogens Carrebye)

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk har haft en tung mandag, efter selskabet søndag fik nedslående nyheder fra de amerikanske myndigheder.

USA's Food and Drug Administration, FDA, har afvist at godkende to af koncernens insulinprodukter til salg på det amerikanske marked, og det har sendt aktiekursen på nedtur.

Således mistede virksomheden 13,2 procent af sin markedsværdi mandag, hvor lukkekursen for en aktie lød på 928,50 kroner.

Læs også: Se også: Novo-direktør efter USA-skuffelse: Vi må handle hurtigt Novo-direktør efter USA-skuffelse: Vi må handle hurtigt

Omsætningen af Novo Nordisk-aktier var tæt på det højeste niveau nogensinde, og aktien var kraftigt medvirkende til, at C20-indekset faldt 2,8 procent.

De nedslående nyheder for Novo drejer sig om produkterne Tresiba og Ryzodeg, der forventes at skulle bidrage væsentligt til virksomhedens fremtidige salg.

- Hvis det var ludo det her, så er den væsentligste brik, som Novo allermest brændende ønsker sig i mål, netop slået hjem, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han påpeger, at det amerikanske insulinmarked udgør 65 milliarder kroner ud af et samlet verdensmarked på 106 milliarder kroner.

Læs også: Se også: Novo har måske overtrådt loven Novo har måske overtrådt loven

Det er med andre ord et stort tab af potentiel omsætning, der har ramt den danske virksomhed, efter de amerikanske myndigheder har bedt om nye forsøg, før de vil godkende lægemidlerne mod diabetes.

Hos Novo Nordisk tør man ikke spå om, hvornår de nye forsøg kan være klar, men forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen finder det sandsynligt, at det tidligst vil ske i 2015.

Han forstår ikke afvisningen fra de amerikanske myndigheder.

- Jeg har det personligt dårligt med den. Jeg har det dårligt på patienternes vegne og på alle interessenters vegne, siger Mads Krogsgaard Thomsen til Ritzau Finans.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere