Novo Nordisks værdi falder 79 milliarder på to minutter

Markedsværdien på virksomheden styrtdykker på fondsbørsen i København. Efter to minutter er 79 milliarder væk

Aktiemarkedet straffer Novo Nordisk markant fra morgenstunden af, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder har afvist selskabets registreringsansøgning for de nye produkter Tresiba og Ryzodeg.

Kursen i Novo Nordisk falder med 16,3 pct. til 896 kr. fra 1070 kr., som var kursen fredag ved børslukketid. Dermed er Novo Nordisks markedsværdi faldet med 79 mia. til 405,4 milliarder kroner på to minutter.

Et kursfald var imidlertid også ventet. De to lægemidlers entré på det amerikanske marked vurderes nemlig ifølge Sydbank at være udskudt med op til tre år.

Novo Nordisk-analytiker Søren Løntoft Hansen varslede før børsåbningen en "syngende kurslussing" til Novo Nordisk.

- Hvis det var Ludo det her, så er den væsentligste brik, som Novo allermest brændende ønsker sig i mål, netop slået hjem, sagde analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Amerikanske Morgan Stanley ser muligheder for at købe Novo Nordisk-aktier, efter at det danske medicinalselskab er røget i frit fald mandag morgen.

- Historisk set har et skarpt fald i Novo Nordisk-aktien været set som en mulighed for at gå ind i aktien, skriver Morgan Stanley i en kommentar mandag.

Kursfaldet er mere voldsomt, end Morgan Stanley havde ventet. Finanshuset havde gættet på et fald på 5-8 pct. eller mere end 10 pct., hvis markedet ligeledes bekymrer sig om Novos muligheder med blockbusteren Victoza som virkemiddel mod fedme.

Novo Nordisk vil endnu ikke komme med et bud på, hvor meget selskabets nye insuliner forsinkes i USA, men de kommer næppe på markedet i de kommende par år.

Koncerndirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, sagde på en telekonference mandag, at man først skal drøfte forsinkelsen og kravene med den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

- Vi vil ikke kommentere specifikt på tidshorisonten. Vi skal først drøfte det med FDA, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere