Ny ulykke hos Vestas

Blot en måned efter en dødsulykke hos Vestas, er der nu igen sket en ulykke hvor en kran har tabt en kæmpe møllevinge

Kun en måned efter en dødsulykke hos Vestas, er der nu igen sket en ulykke. (Foto: IIan Brender)
Kun en måned efter en dødsulykke hos Vestas, er der nu igen sket en ulykke. (Foto: IIan Brender)

Oven i dårlige regnskaber og milliardunderskud er Vestas nu blevet ramt af endnu en ulykke.

Så sent som i december blev en ansat hos en underleverandør dræbt, da kranen han betjente tabte en vinge ned over kranen styrehus.

Og nu er den altså gal i igen.

Denne gang er det i Sverige, hvor en møllevinge på 55 meter er blevet tabt under en påsætning. Der er dog ikke sket nogen personskader. Det fortæller Vestas’ pressechef Mikkel Friis-Thomsen til Ekstra Bladet.dk

- Jeg kan bekræfte, at der har været et tilfælde i Sverige, hvor en 55 meter vinge blev tabt under påsætning, og som du selv skriver, så er der ikke sket nogen personskade. Det er meget vigtigt at understrege, at ulykker af denne karakter er meget sjældne, forklarer han.

Senest havde ulykken i december ud over det tragiske dødsfald også den konsekvens, at Vestas var nødt til at indstille al påsætning af vinger på sin populære V112-mølle i Tyskland.

Selskabet satte samtidig gang i en større undersøgelse af sagen, som dog endnu ikke er færdig.

- Undersøgelsen om ulykken i Tyskland pågår stadig sammen med de tyske myndigheder, så det kan jeg desværre ikke sige noget konkret om på nuværende tidspunkt, siger Mikkel Friis-Thomsen.

Han understreger, at Vestas tager sikkerheden på sine mange sites rundt omkring i verden meget alvorligt. Derfor vil firmaet notere sig den tyske undersøgelses resultater og indarbejde dem i arbejdsgangene, når der fremadrettet skal installeres møller.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere