Han tror ikke engang selv på det

Mens andre direktører har brugt millioner af egen lomme på at købe aktier, er Vestas-boss Ditlev Engel suverænt den danske direktør, der har brugt færrest penge på sit firmas aktier

Ditlev Engel (Foto: Casper Dalhoff)
Ditlev Engel (Foto: Casper Dalhoff)

De mange tusind Vestas-aktionærer har gennem de sidste år fået gevaldige tæsk, der har gjort ualmindelig ondt på den private pengepung.

Men firmaets hårdt kritiserede topchef Ditlev Engel kan dog glæde sig over, at stort set ikke har mærket til Vestas’ voldsomme nedtur på aktiemarkedet.

Ditlev Engel er nemlig trods sine altid flotte udmeldinger om Vestas’ enorme potentiale og lyse fremtid suverænt den direktør blandt de største virksomheder herhjemme, der ejer absolut færrest aktier i sin egen virksomhed.

Læs også:

Se også: Nul bonus til ansatte - optioner til chefen

- Det er ikke ligefrem et tillidstegn til Vestas, at deres øverste chef ikke køber aktier. Vi har de senere år set mange store udmeldinger, men de er meget sjældent blevet bakket op med, at Ditlev Engel selv har købt aktier. Det er da noget, vi kigger på, siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Bank.

Ditlev Engel har i årevis været først elsket og siden kritiseret for, at han evig og altid har haft et ualmindeligt positivt syn på de mange udfordringer, som Vestas stod over for. Flosker som verdens førende og ambitiøse vækstplaner har overlappet hinanden, men de mange flotte ord og præsentationer er altså indtil videre ikke blevet bakket op af, at Vestas-bossen brugte lidt af sin egen millionhyre på at købe Vestas-aktier.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere