FLSmidth får milliardordre i Qatar

Danske FLSmidth skal levere udstyr til lagerterminal i Qatar til en værdi af en milliard kroner for selskabet.

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth har fået en milliardordre i hus på levering af udstyr til en lagerterminal i Qatar. Det oplyser FLSmidth i en fondsbørsmeddelelse.

Ordren har en værdi af 140 millioner euro - eller en milliard danske kroner - for selskabet. Det vil have en positiv effekt på indtjeningen frem mod 2016, skriver FLSmidth.

FLSmidth får ordren i et konsortium med Six Construct fra Qatar Primary Materials Co.

Den omfatter levering af transport- og stakkerudstyr til udvidelsen af Gabbro-terminalen i Mesaieed Industrial City, omtrent 35 km syd for Qatars hovedstad, Doha. Anlægget får en kapacitet på 30 millioner ton byggemateriale om året, skriver FLSmidth.

- Opnåelsen af denne ordre viser den styrke, der ligger i den samlede FLSmidth-koncern, siger koncerndirektør Carsten R. Lund i meddelelsen.

- Ved at udnytte den globale koncerns kombinerede styrker inden for blandt andet teknologi, projektstyring og anlægsstyring opnår vi en meget stærk markedsposition, siger han.

Det danske udstyr skal både øge kapaciteten, forbedre effektiviteten og mindske miljøpåvirkningen af lagerterminalen i Qatar.

FLSmidth skal blandt andet levere et stort transportanlæg, et komplet kontrolsystem, en komplet leverance af lagerudstyr og alt det elektriske udstyr, et avanceret system til styring af lagre og lastbiler samt uddannelse af kundens personale.

Den danske ingeniørkoncern aflagde i sidste uge kvartalsregnskab med et negativt resultat på 605 millioner kroner på bundlinjen efter årets første ni måneder.

Selskabet er i gang med en større sparerunde, der skal skære antallet af medarbejdere ned med 1100, heraf 140 i Danmark, lød det fra selskabet i august.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere