Selskaber betaler flere milliarder i skat i Danmark

Blot 10 selskaber står for en tredjedel af statens indtægter fra selskabsskatten, der steg sidste år

Staten tjente mere på selskabsskatten sidste år end året før. I 2012 fik statskassen næsten 50 milliarder kroner ind fra selskaber, der har aktivitet i Danmark.

Det er ni milliarder kroner mere end i 2011, oplyser Skatteministeriet.

I samme periode er der kommet flere selskaber, der betaler dansk selskabsskat. Fra 2011 til 2012 er andelen vokset fra 32 procent til omkring 36 procent. Men det er dog fortsat kun godt hvert tredje selskab, der betaler selskabsskat i Danmark.

Også skatteindbetalingerne fra de multinationale koncerner er steget.

Sidste år smed de for omkring 29 milliarder kroner selskabsskat i statskassen. Det er en stigning på fire milliarder kroner i forhold til 2011.

Det er dog ikke fordi, de udenlandske koncerner mæsker skatten mere end tidligere - størstedelen kommer fra danske multinationale selskaber, oplyser ministeriet.

Samlet betaler 57.852 selskaber skat i Danmark. Men under 10 af dem tegner sig for omkring 35 procent af det samlede selskabsskatteprovenu.

De 10 selskaber betalte mere end en milliard kroner hver i skat i 2012.

46 selskaber betaler mere end 100 millioner kroner i skat. Og den gruppe har indbetalt over halvdelen af det samlede provenu fra selskabsskatter i Danmark, viser tallene.

Størstedelen af de danske danske skattebetalende selskaber betaler under en million kroner i skat. Og at skatteindbetalingen befinder sig i det leje for 54.428 selskaber viser tydeligt, at danske erhvervsliv især består af små og mellemstore virksomheder.

Det er Folketinget, der har besluttet, at skattelisterne for danske selskaber skal være offentlige.

0 kommentarer
Vis kommentarer