Holger håner boligejerne

Farcen om ejendomsvurderinger: Holger K. Nielsen hævder at komme boligejerne i møde - men boligejerne får bare en lang næse

Holger K. Nielsens hjælp til danske boligejere, der er ramt af fejlagtige vurderinger fra Skat, vil slet ikke kunne mærkes. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Holger K. Nielsens hjælp til danske boligejere, der er ramt af fejlagtige vurderinger fra Skat, vil slet ikke kunne mærkes. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Farcen om Skats skæve ejendomsvurderinger fortsætter, og denne gang er det med nuværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i hovedrollen.

I en pressemeddelelse i mandags kunne Holger K. Nielsen frejdigt berette, at Skat med et pennestrøg sænker grundværdierne over hele landet med 2,5 procent, frem til et nyt vurderingssystem er færdigt i 2015 – med virkning på grundskylden fra 2017.

Eilif Nørgaard fra Solrød synes, at Holger K. Nielsens kompensation til boligejere med skæve ejendomsvurderinger er for fedtet. (Foto Jan Unger): Vagthund Det er for fedtet Holger!

’For at komme boligejerne i møde, mens vi venter på det nye vurderingssystem, har regeringen besluttet at sænke den forlængede 2011-vurdering. På den måde skaber vi en sikkerhedsmargin. Det er jeg meget tilfreds med’, lyder det i pressemeddelelsen fra Holger K. Nielsen.

Men boligejernes gevinst ved skatteministerens stunt er helt til grin.

Det viser tal, som Danske Bank har lavet for Ekstra Bladet.

Sparer syv kroner
I 60 af landets 98 kommuner er gevinsten ved lovforslaget for den gennemsnitlige husejer helt præcist nul kroner.

I stedet fortsætter Holger K. Nielsen brandbeskatningen af boligejerne, som betyder, at grundskylden frem til 2016 stiger med op til 9217 kroner i den hårdest ramte kommune, som er Frederiksberg.

Og i de kommuner, hvor boligejerne rent faktisk mærker det nye lovforslag, strækker den største gevinst sig til en middelgod flaske vin om måneden.

Boligejerne i Dragør er dem, der får mest ud af Holgers gavmildhed.

Se også: Tusinder i nye huse betaler for meget

I 2016 vil en gennemsnitlig husejer i kommunen således spare 769 kroner om året, så de i stedet for at stige fra 27.643 kroner i år til 30.773 kroner frem til 2016 ’nøjes’ med at stige til 30.004 kroner.

I et skriftligt svar til Ekstra Bladet skriver Holger K. Nielsen, at det er tilsigtet, at de fleste boligejere intet kommer til at mærke:

'Regeringen ønsker en løsning, som er målrettet der, hvor der rent faktisk er problemer med det nuværende vurderingssystem. Derfor nedsætter vi grundværdien og ejendomsværdien for boligejere, som er i risikogruppen for at have betalt en for høj skat på grund af en upræcis vurdering i 2011. Det er fuldstændig tilsigtet, at der ikke gives generelle skattelettelser til alle de boligejere, som ikke betaler skat efter SKATs vurdering', skriver han i mailen.

Læs mere om hvorfor du intet får ud af Holgers sænkning af grundværdierne i Ekstra Bladet i dag og i Ekstra.

* Se om du er en af de heldige, der får en minimal skattegevinst.

* Se hvor meget den gennemsnitlige grundskyld er for et hus i din kommune

* Vred Boligejer: Det er for fedtet Holger!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere