Kryptomarkedet i kæmpe kollaps: Men nu stiger 'joke-valuta' voldsomt

Som den eneste kryptovaluta har Dogecoin igennem den seneste måned oplevet en voldsom stigning

Internet-joken om den japanske Shiba Inu-hund kaldes Doge og blev voldsomt populær i 2013. Ikke lang tid efter blev Dogecoin en realitet.
Internet-joken om den japanske Shiba Inu-hund kaldes Doge og blev voldsomt populær i 2013. Ikke lang tid efter blev Dogecoin en realitet.

Kryptomarkedet har siden januar oplevet et kæmpemæssigt kollaps.

Mens nedturen er fortsat for de fleste kryptovalutaer den seneste måned også, så skiller en enkelt en af slagsen sig markant ud.

Som den eneste kryptovaluta er Dogecoin således steget på eksplosiv vis med mere end 200 procent de sidste 30 dage.

Dogecoin er vel at mærke samtidig den største joke af alle de forskellige kryptovalutaer. Den blev nemlig skabt som en parodi på Bitcoin i 2013 og navngivet efter en populær internetjoke – en såkaldt meme – om en hund.

Der findes forskellige teorier om, hvorfor stigningen har været så markant. På Twitter mener nogle, at det skyldes, at valutaen blev gjort tilgængelig i den populære trading-app Robinhood i midten af juli, skriver Bloomberg.

En anden teori er, at det nu er blevet muligt, at handle mellem platforme, der er baseret på Dogecoin, men også på dem der er baseret på den langt større kryptovaluta Ethereum.

Styrtdykket
Trods den kæmpemæssige stigning den seneste måned, så ændrer det ikke på, at Dogecoin ligesom alle de andre kryptovalutaer er styrtdykket i 2018.

I januar havde den på et tidspunkt en markedsværdi på mere end 12 milliarder kroner, hvilket dengang rystede stifteren Jackson Palmer, der forlod foretagendet i 2015.

Han udtrykte bekymring for markedet og fremhævede, at kursstigningen var bemærkelsesværdig set i lyset af, at projektet ikke havde frigivet en softwareopdatering i over to år.

Værre end dot.com-boble
Ikke lang tid efter startede nedturen for kryptomarkedet for alvor.

I går kom det samtidig frem, at kollapset, som kryptovalutaerne har oplevet i 2018, nu er værre, end dengang den famøse dot.com-boble brast for næsten to årtier siden.

Således er MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 Index, som udgøres af de største kryptovalutaer, faldet med 80 pct. siden januar, mens Nasdaq Composite indekset, der tæller mange it-aktier, faldt med 78 pct., da luften gik ud af it-boblen i starten af 0'erne.

71 kommentarer
Vis kommentarer