Avis: Dong-aktier revet væk på rekordtid

Blot dagen efter de første aktier i Dong kunne tegnes, er noteringen fuldtegnet, oplyser kilder til Berlingske.

(Foto: Joachim Adrian)
(Foto: Joachim Adrian)

Investorer har i dag fredag kastet sig frådende over Dong-aktierne. Allerede i løbet af eftermiddagaen er der blevet forudbestil flere aktier i Dong, end der reelt vil være til rådighed, når børsnoteringen finder sted 9. juni.

Det skriver Berlingske, som har talt med kilder tæt på.

- Der har været meget stor interesse, og aktierne er overtegnet nu, siger en kilde til Berlingske.

Ifølge avisen kan det indikere, at staten, Goldman Sachs og de øvrige aktionærer kan sælge deres aktier til den højest pris i intervallet.

Det er dog helt normalt, at børsnoteringer bliver overtegnet, og at der er større interesse, end der er aktier.

Ved sidste års børsnotering af Novo Nordisks IT-selskab NNIT blev aktierne eksempelvis ifølge avisen overtegnet syv gange.

Ved tidligere noteringer har tallet været mindre. Børsnoteringer skal helst overtegnes flere gange, fordi det kan medvirke til, at aktien holder kursen også efter 9. juni.

Se også: 10.000 rasende læsere: Dumt vi solgte DONG

Se også: Dong-chefen afviser Nyrup-kritik: Milliongevinst spiller ingen rolle

Børsnoteringen af den danske energivirksomhed har genoplivet debatten om salget af en del af statens aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Ved den kommende børsnotering af Dong sætter Goldman Sachs 18,6 millioner aktier til salg, og det kommer til at indbringe investeringsbanken mellem 3,7 og 4,8 milliarder kroner, viser Ritzaus beregninger ud fra børsprospektet.

Den samlede værdi af Goldman Sachs' del af Dong - salget og den resterende aktiepost - lander efter børsnoteringen på mellem 15 og 19 milliarder kroner.

Se også: Professor om Dong-børsnotering: Du og jeg er taberne

Se også: Nyrup om 'Dong-katastrofe': Corydon skal stå ved sit ansvar

Goldman Sachs ejerandel går fra 17,9 procent før børsnoteringen til 13,4 procent umiddelbart efter.

I 2014 gav Goldman Sachs otte milliarder kroner for sin del af energikæmpen, og dermed er der udsigt til en gevinst på mellem syv og 11 milliarder kroner efter børsnoteringen.

Samlet viser planen for Dongs vej på børsen, at Dong Energy er værdisat til mellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner. Samlet sættes 17,4 procent af aktierne i Dong til salg til en kurs mellem 200 og 255 kroner.

62 kommentarer
Vis kommentarer