Bali Padda er første ikke-dansker i spidsen for Lego

Den indiske brite Bali Padda overtager direktørposten i det danske verdensfirma efter Jørgen Vig Knudstorp

Bali Padda bliver den første ikke-dansker, der sætter sig i spidsen for den danske legetøjsgigant Lego. Foto: Stine Bidstrup/Polfoto
Bali Padda bliver den første ikke-dansker, der sætter sig i spidsen for den danske legetøjsgigant Lego. Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

For første gang sætter en ikke-dansker sig i direktør-stolen for den verdensomspændende legetøjsgigant Lego.

Det sker, når den indisk-fødte brite Bali Padda overtager chef-posten i den Billund-baserede virksomhed den 1. januar 2017.

60-årige Bali Padda er ikke et nyt syn på ledelsesgangene hos Lego, hvor han har været ansat i 14 år. Tidligere i år fik han ansvaret for koncernens logistik og HR.

Opvokset i Indien
Bali Padda er født og opvokset i Indien, men flyttede som 12-årig til Storbritannien med sine forældre. Her bor han fortsat med sin kone og to børn, selvom han har været i Lego siden 2002. I forbindelse med sit arbejde pendler han frem og tilbage til Billund - og det bliver han ved med, oplyser Lego til Ekstra Bladet.

- Normalt kommer jeg mandag morgen og tager hjem torsdag aften. Min familie er ligeglad med, om jeg tager til Billund eller til Kina, og det virker 80 procent af tiden, sagde den kommende administrerende direktør til Børsen i 2013.

Lego-familien kan godt bestille et ekstra stykke smørrebrød til frokosten i dag. På grund af Legos rekordår er familien blevet mere end syv milliarder kroner rigere. På billedet her ses Agnete Kirk Thinggaard, Camilla Kirk Kristiansen, Edith Kirk Christiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. Edith Kirk Christiansen døde i december i en alder af 91. (Foto: Polfoto) Erhvervsnyheder - 1. mar. 2016 - kl. 12:24 Efter rekord: Så meget rigere er Lego-familien blevet

Over for samme avis beskrev daværende leder i Lego og nuværende topchef for Grundfos Mads Nipper Bali Padda som en hård hund.

- Bali er et utroligt eftertænksomt og reflekterende menneske. Og så har han en underfundig humor samtidig med, at han absolut kan være en hård hund, sagde han dengang.

Store sko
Hvis den nye direktør skal fylde sin forgængers sko ud, venter der ham noget af en opgave. Da Jørgen Vig Knudstorp i 2004 blev direktør for Lego, omsatte virksomheden for seks milliarder kroner. Siden er omsætningen kun steget og steget til nu at være seksdoblet til 36 milliarder kroner sidste år. Det betød et overskud på bundlinjen på 9,2 milliarder kroner efter skat.

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen er ikke i tvivl om, at Bali Padda er det helt rigtige valg til posten.

- Bali har den rette Lego-tankegang. Han har en enorm viden om hele vores virksomhed, en meget klar fornemmelse for hvad vi har brug for at gøre for at tage virksomheden det næste skridt, og han er en ægte ambassadør for Lego-idéen og Lego-brandet, siger han i en pressemeddelelse.

Lego-fans er ikke kun børn - også voksne med en legesyg sjæl kan være med, når der kommer Logo-klodser på bordet. Fotoet her er fra Lego World i Bella Center i København tidligere i år. (Foto: Philip Davali) Erhvervsnyheder - 1. mar. 2016 - kl. 09:54 Ny rekord: Så mange milliarder tjente Lego sidste år

Jørgen Vig Knudstorp har været administrerende direktør i 12 år for Lego. Nu giver han stafetten videre til britisk-indiske Bali Padda. Foto: AP
Jørgen Vig Knudstorp har været administrerende direktør i 12 år for Lego. Nu giver han stafetten videre til britisk-indiske Bali Padda. Foto: AP

Bliver i Lego
Selvom Jørgen Vig Knudstorp stopper som administrerende direktør for Lego, er han ikke fortid i legetøjskoncernen.

Over for Finans.dk oplyser han, at han bliver valgt ind som bestyrelsesformand for Lego A/S til maj, samtidig med at han skal være leder af en nyoprettet enhed, Lego Brand Group.

Her skal i samarbejde med Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen værne om Lego-brandet, så det ikke bliver udnyttet af andre og mister sin værdi. Samtidig skal han finde nye måder at udnytte Lego-brandet på, som det eksempelvis skete i 2014 med 'Lego The Movie', der blev en kæmpe økonomisk succes med et billetsalg, der hev 3,3 milliarder kroner hjem. Heraf fik Lego en andel for at stille sit brand til rådighed.

- Der ser vi mulighed for at lave partnerskaber som måske, måske ikke, kan sikre brandets fremtid og sikre, at det har den rette ånd. Det er væsentligt, at når nogen siger, de vil lave en serie af Lego-film, så ender det ikke med, at nogen overtager det, men ender med et produkt, hvor vi kan genkende Lego-brandet, og hvad det står for, siger 48-årige Jørgen Vig Knudstorp til Finans.dk og understreger, at han har planer om at blive i Lego-koncernen resten af sin karriere.

Lego-familien samlet i Billund i efteråret 2014 i forbindelse med åbningen af Lego House. Fra venstre er det Agnete Kirk Thinggaard, Camilla Kirk Kristiansen, Edith Kirk Christiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. (Foto: Polfoto) Kendte Lego-arvingernes luksus-liv: Så rige er de

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen