Bankboss: Krigserklæring er også god forretning

Banken giver sine kunder bedre muligheder for boligfinansiering midt under storm mod Totalkredit

Spar Nord erklærer krig mod Totalkredits bidragssatser. Men tilbuddet til kunderne er samtidig en god forretning for banken. (Foto: PR/Ekstra Bladet)
Spar Nord erklærer krig mod Totalkredits bidragssatser. Men tilbuddet til kunderne er samtidig en god forretning for banken. (Foto: PR/Ekstra Bladet)

Der er for alvor røre i vandene på realkreditmarkedet, hvor flere banker har erklæret åben krig mod de stigende bidragssatser i Totalkredit.

I dag melder Spar Nord sig ind i kampen med nyheden om, at banken lancerer et nyt boliglån som delvist alternativ til de bidragssatsplagede realkreditlån i Totalkredit.

Banken vil - blandt andet lig Jyske Bank - give kunderne mulighed for at trække den del af realkreditlånet, der ligger mellem 60 og 80 procent, over i banklån.

Typisk er bidragssatserne højere for realkreditlån i netop dette lånespænd.

Samfund - 6. mar. 2016 - kl. 13:50 Nykredit-næstformand opsagde boliglån: - Jeg har god samvittighed

Timing ikke tilfældig
Ifølge bankdirektør i Spar Nord, Lars Møller, arbejder banken løbende med at tilbyde boligkunderne nye muligheder, men timingen er alligevel ikke helt tilfældig.

- Der er udbrudt en mere intens konkurrence om boligfinansieringen i det her land, og der vil vi selvfølgelig sikre os, at vores kunder får nogle gode tilbud. Derfor har vi lavet det, vi kalder, en konverteringspakke, så man gebyrfrit kan indfri sit realkreditlån og få et andet og også kombinere det med et banklån i intervallet mellem 60 og 80 procent af boligfinansieringen til en meget attraktiv rente fra 1,95 procent i rente, siger han.

- Hvordan kan det konkurrere med et F1-lån, hvor renten kan være 0,2 procent?

- Hvis man har et F1-lån og er ude i låneintervallet mellem 60 og 80 procent, og man også har afdragsfrihed, så koster bidragssatsen 2,7 procent. Og der er 1,95 jo billigere end 2,7.

God forretning
- Men det er vel også en god forretning for jer?

- Vi får da også en fornuftig forretning ud af det, og det er jo en god position, nemlig at både kunder og banken får noget ud af det.

(Foto: Thomas Borberg) Samfund - 5. mar. 2016 - kl. 18:27 Nykredit afslører: Her er 19 bestyrelsesmedlemmers private boliglån

- Renten på boliglånet er variabel efter den 31. december 2017. Hvordan kan kunderne vide sig sikre på, at I ikke bare sætter renten op til den tid?

- Det vil den løbende konkurrencesituation regulere, og så synes vi selv, at vi er en ordentlig bank. Men hvis man fortryder det her produkt, kan man bruge stempelomkostningerne fra det her produkt og gå tilbage til en 80 procent belåning i kreditforeningen.

Kunderne sparer
- I er en af de største tilbydere af Totalkreditlån. Stjæler I ikke kunder fra jer selv?

- Vi er interesserede i, at vores kunder får et godt samlet produkt, og der har vi mulighed for nu qua den gode likviditet og kapitalposition, vi har i banken, at lave et produkt, der samlet set gør, at kunderne sparer nogle penge, og så vil vi selvfølgelig sikre os, at de ikke bliver fristet til at gå et andet sted hen.

Samfund - 7. mar. 2016 - kl. 06:59 Absurd valgcirkus i Nykredit

Rikke Simonsen og familien er en af de mange, der bliver ramt af bidragssatsstigningerne. Se interviewet med hende her. (Video: René Schütze)

Hør om hele sagen om de forhøjede boligsatser her.

 

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere