Blodrødt regnskab fra PostNord

Efter et kvartal med grønne tal er PostNord-koncernen tilbage i minus. Driften i Danmark løber ikke rundt

PostNord bløder fortsat millioner, og efter et første kvartal i plus er den dansk-svenske postkoncern tilbage i minus i andet kvartal.

Samlet betyder det, at Post Nord leverer et blodrødt halvårsregnskab med et minus på 85 millioner kroner.

På den positive side er det en væsentlig forbedring sammenlignet med sidste år, hvor selskabet leverede et underskud på 756,7 i den samme periode.

Særligt den danske del af PostNord gør ondt i regnskabsbøgerne. Kigger man på driftsresultatet i de forskellige lande, er Danmark det eneste land, der går i minus.

Driftsresultatet er resultatet før udgifter eller indtægter fra renter, finansielle poster og skat.

PostNord har i flere år haft det problem, at der sendes færre breve. Særligt i Danmark har det skabt problemer for forretningen. I andet kvartal er brevmængden faldet med otte procent i Danmark.

Det har ført til en dyr restrukturering, hvor selskabet har brugt milliarder på at fyre tusinde af ansatte, der i mange tilfælde var ansat som tjenestemænd.

Det førte igen til, at PostNord måtte bede sin ejere - den danske og svenske stat - om penge. Men også det har skabt problemer.

I juni oplyste EU-Kommissionen, at den åbner en undersøgelse af tilskud fra den danske og svenske stat på i alt over 2,8 milliarder kroner.

Her skal EU vurdere, om der er tale om statsstøtte uden for det tilladte.

188 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere