B&O taler med mulige købere

Nye ejere kan blive en realitet for danske B&O, som er i dialog om potentielle købstilbud på virksomheden

Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Den danske hi-fi-producent Bang & Olufsen (B&O) oplyser i en børsmeddelelse, at selskabet er i dialog om mulige købstilbud på hele eller dele af selskabets aktiekapital.

Selskabet har nu indledt en dialog for at undersøge og analysere substansen af henvendelserne, lyder det fra Struer-virksomheden, som kan fejre 90-års fødselsdag i år.

- Den igangværende dialog vil muligvis føre til et købstilbud på hele eller dele af den udstedte aktiekapital i Bang & Olufsen.

- Der er ingen sikkerhed for udfaldet af diskussionerne, eller for at der offentliggøres et købstilbud overhovedet, skriver Bang & Olufsen i meddelelsen.

Bang & Olufsen vil offentliggøre en selskabsmeddelelse, hvis og når det anses for nødvendigt eller passende, tilføjes det endvidere.

Umiddelbart efter meddelelsen stiger aktien 22,5 procent på Københavns Fondsbørs og koster nu 68 kroner. Det svarer til en markedsværdi på 2,9 milliarder kroner.

B&O annoncerede tidligere på året, at selskabet har sat sin Icepower-division, der producerer forstærkerenheder, til salg.

I marts solgte B&O sin Automotive-division, der producerer lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi, for 1,17 milliarder kroner. Køberen var amerikanske Harman Corporation.

Med et forretningsben solgt fra og et andet sat til salg vil Struer-virksomheden fremover satse alene på den klassiske forretning med lyd- og fjernsynssystemer til forbrugerne, lød det i marts.

Den danske producent af designerudstyr med vellyd har længe haft problemer med at få sorte tal på bundlinjen.

Seneste regnskab fra B&O fra første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/2016 blev præsenteret 30. september, og her lød resultatet før skat på minus 118 millioner kroner.

Frasalget af Automotive reddede et lille plus hjem på bundlinjen for hele regnskabsåret 2014/2015, som endte med et resultat efter skat på 57 millioner kroner.

Men et driftsresultat på minus 807 millioner kroner for regnskabsåret vidner om svære tider for B&O.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere