Bøfkrigen raser: Jensens Bøfhus får tæv

Mens millionerne fosser ud af Jensens Bøfhus, så står det anderledes til hos konkurrenterne

Det har været nogle magre år økonomisk for Palle Skov Jensen og hans restaurantkæde. (Foto: Polfoto/Jensens Bøfhus)
Det har været nogle magre år økonomisk for Palle Skov Jensen og hans restaurantkæde. (Foto: Polfoto/Jensens Bøfhus)

Koncepterne ligner hinanden.

Familierestauranter, hvor bøffen er i fokus, og hvor man ellers kan gå på rov i salatbaren.

Men mens jyske bøfkæder som Bones og især Flammen har succes på bundlinjen, så er det en anden side af sagen for det nok mere kendte Jensens Bøfhus.

Ekstra Bladet har gennemgået de tre konkurrenters regnskaber, og her er tendensen klar:

Den større konkurrence har kostet for Jensens Bøfhus.  

Alligevel vil ejeren af bøf-imperiet Palle Skov Jensen have udbygget antallet af sine 46 nuværende restauranter, og da gælden i hans firma er på 228 millioner kroner, har han brug for en investor, fortæller han i dagens Børsen.

- Vi vil gerne vokse og åbne nye butikker i et højere tempo, og de planer koster en del penge. Derfor er vi ude at se på, hvordan vi kan skaffe kapital, og vi kigger efter en partner, siger Palle Skov Jensen, der både er ejer og direktør i selskabet.

Hvis man ser på de to sidste regnskabsår, så har det dog bestemt ikke været en dans på roser for den kendte bøfkæde.

Jensens Bøfhus (JENSEN'S FOOD GROUP A/S)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Knap 42 millioner kroner er her gået tabt. Og i 2015 kommer der også underskud, omend bøf-kongen ikke vil afsløre hvor meget endnu.

Den snart berømte shitstorm fra 2014, hvor danskerne i flokkevis rasede over Palle Skov Jensen, fordi han ikke ville tillade en fiskerestaurant at bruge efternavnet Jensen, har fået en stor del af skylden. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var Jacob Jensens navnestrid med Jensens Bøfhus, som startede hele shitstormen. (Foto: Polfoto)
Det var Jacob Jensens navnestrid med Jensens Bøfhus, som startede hele shitstormen. (Foto: Polfoto)

Men ifølge Ole Troelsø, der er madanmelder for Børsen, skyldes nedgangen også en holdningsændring i befolkningen.

- Selvom mange danskere ikke har den store forstand på mad, så er de generelt set blevet mere kræsne - de er blevet bedre vant nu efterhånden. Og det er på den slags steder, at man ser væksten for tiden, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Troelsø er der mere kvalitet hos eksempelvis restaurantkæden Flammen end på Jensens Bøfhus, og det er en af forklaringerne på, at Flammen sidste år tjente 25 millioner kroner.

Flammen (ROSENFELDT OG SUNDDAL HOLDING ApS)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

- Mit indtryk er, at man får lidt mere for pengene her end på eksempelvis Jensens Bøfhus. Og jeg oplever det også som en restaurant med lidt mere personlighed, siger han.

Hos Flammen, hvor man pt. har 11 restauranter, vil man gerne have det antal udbygget.

- Vi har selvfølgelig altid intentioner om at få flere restauranter. Vi kigger for tiden på Tyskland, og hvis det bliver succesfuldt, vil det åbne nogle muligheder for os. Derudover kigger vi også på at åbne flere restauranter i hovedstadsområdet og nogle franchise-restauranter i andre dele af landet, siger adm. direktør Elias Tychsen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Elias Tychsen. (Foto: Polfoto)
Elias Tychsen. (Foto: Polfoto)
 

Han lægger samtidig ikke skjul på, at kæden har store drømme.

- Man ønsker at se ens forretning blomstre og udvikle sig. For seks år siden var vi 28 medarbejdere, og i dag er vi oppe på 800 inkl. deltidsmedarbejdere, og vi ønsker selvfølgelig at få flere kolleger, og at vi kan servicere flere danskere og måske også i udlandet, hvis muligheden byder sig.

Den tredje konkurrent på markedet er Bones, der ejer 23 restauranter.

Bones (BONE'S RESTAURANTER A/S)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Trods et overskud på fire millioner kroner, er det dog markant mindre end de foregående par år.

- Vi har en flot udvikling på stort set samtlige restauranter og har haft det i periode, men i 2015 ville vi gerne have tjent lidt flere penge. Jeg synes ikke, at markedet er ondt, men man kan godt blive lidt skræmt som kollega over nogle gæstereaktioner, som dem Jensens Bøfhus fik, siger medejer Jan Laursen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Restaurant Bones i hjertet af Århus. (Arkivfoto: David Bering)
Restaurant Bones i hjertet af Århus. (Arkivfoto: David Bering)

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Palle Skov Jensen, men det er ikke lykkedes.

Bøf-Palle

62-årige Palle Skov Jensen har brugt størstedelen af sit liv på at opbygge sit bøfimperium.

I begyndelsen hed det Bøf Espana, men da han efter en kritisk madanmeldelse måtte erkende, at maden ikke havde noget med Sydeuropa at gøre, blev det ændret til Jensens Bøfhus i 1990.

Dengang ejede han fem restauranter, og de er nu mangedoblet til 46 fordelt i lande som Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Millioner er fosset ud

Successen har gjort odenseaneren, der privat er fraskilt og har to voksne børn, til mangemillionær.

I det nyeste regnskab fra hans overordnede firma Jensen’s Food Group A/S fremgår det, at hans samlede formue - den såkaldte egenkapital - har ramt 88 millioner kroner.

Succesen har dog tidligere været markant større. Eksempelvis havde han i 2010 en formue på 132 millioner kroner. Men siden da er det gået ned på den front, og især sidste år var et hårdt år at komme igennem for iværksætteren.

Shitstorm ramte hårdt

Her blev det til et minus på 30 millioner kroner, som ifølge Palle Skov Jensen skyldtes den shitstorm, som bøfkæden kom ud i, da de vandt en snart berømt navnestrid med en fiskerestaurant fra Sæby i Højesteret.

Flere end 100.000 danskere rasede over, at fiskerestauranten ifølge dommen ikke måtte kalde sig Jensen, som ellers er et af de mest brugte efternavne i landet.

Palle Skov Jensen leder efter en ny partner, så han han etablere endnu flere Jensens Bøfhus-restauranter.
Palle Skov Jensen leder efter en ny partner, så han han etablere endnu flere Jensens Bøfhus-restauranter.

465 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere