Butikskæde i vild vækst: Men nu må de sætte tempoet ned

Den utraditionelle butikskæde Normal har åbnet 51 butikker i 2016, men må gå ned i et mere moderat niveau i 2017

Antallet af Normal-butikker er eksploderet i løbet af 2016. Men man vil ikke kunne fortsætte i samme stil i 2017, fortæller kædens direktør. Foto: Polfoto/Charlotte de la Fuente
Antallet af Normal-butikker er eksploderet i løbet af 2016. Men man vil ikke kunne fortsætte i samme stil i 2017, fortæller kædens direktør. Foto: Polfoto/Charlotte de la Fuente

En fordobling af omsætningen, 51 nye butikker og tre gange så mange ansatte.

Det er opgørelsen efter et flot 2016 for butikskæden Normal, der er kendt for at parallel-importere mærkevarer fra andre EU-lande og på den måde kunne sælge dem billigt.

Men hvis man tror, at væksten vil fortsætte i samme imponerende niveau i 2017, så kan man godt tro om igen, fortæller butikskædens administrerende direktør Torben Mouritsen til Ekstra Bladet.

- Hvis vi kunne, ville vi holde tempoet i forhold til ekspansionen af det samme antal butikker, men det problem, vi render ind i nu, er, at vi stort set er dækket i de fleste danske provinsbyer. Derfor er vores fortsatte ekspansion primært rettet mod de større byer og hovedsageligt i København, men her bliver det vanskeligt at finde så mange lejemål. Det bliver faktisk umuligt at finde så mange gode lejemål på et år, som vi fandt sidste år, for da dækkede vi hele Danmark, siger Torben Mouritsen, der kalder det en 'helt naturlig flaskehalsproblemstilling'.

- Vi kan simpelthen ikke finde 40 gode lejemål i 2017. Så det er et naturligt temposkifte. Vi kører ned på antallet af butikker i Danmark, men så kigger vi i stedet på udlandet, hvor vi starter i Norge inden sommerferien.

Indtager Norge
På nuværende tidspunkt ser man dog kun mod Norge, når der bliver talt om udlandet.

- Vi har erfaring med nordmændene. De kommer og handler i vores butikker i Danmark, og de er glade for det. Der er mange kulturelle ligheder mellem danske og norske forbrugere, siger han.

Om de overordnede ambitioner og drømme er direktøren rimelig beskeden.

- Vi tager en dag ad gangen, siger han.

Normal blev stiftet i 2013 af blandt andre Torben Mouritsen, og siden hen er Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen kommet ind som medejer.

Butikskæden sælger i sær plejeprodukter, husholdningsprodukter og kosmetik, hvorfor den store konkurrent er blevet Matas.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere