Coca-Colas overskud bruser af

Læskedriksgiganten tjente mærkbart færre penge i 2014 i forhold til året før. Omsætningen faldt også

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der var noget mindre brus i Coca-Colas indtjening sidste år, end selskabet opnåede i 2013.

Den amerikanske sodavandsgigant kom ud af 2014 med et nettoresultat på 7,1 milliarder dollar (47 milliarder kroner), og det var 17 procent under resultatet fra året før.

Selskabets omsætning gik også tilbage, men i langt mindre omfang. Det samlede salg lød på 46 milliarder dollar (304 milliarder kroner), hvilket er to procent under omsætningen i 2013.

Den store resultattilbagegang skyldes primært et tab på 1263 millioner dollar under regnskabsposten 'anden indkomst', og selskabets driftsresultat gik således blot fem procent tilbage til 9,7 milliarder dollar.

Trods tilbagegangen konstaterer Coca-Cola, at salget målt på antal enheder er steget med en procent inden for sodavand og fire procent inden for drikkevarer uden brus.

Selskabet noterer især fremgang inden for energidrik, iste og flaskevand, mens juicesalget har trukket ned på grund af stigende råvarepriser.

Selskabet vurderer desuden, at det har fastholdt sin markedsandel målt på volumen og øget den, når man måler på værdi.

- Vi er fortsat resolut fokuserede på at accelerere væksten og udnytte muligheder for at konsolidere vores position i nøglemarkeder og -kategorier, siger administrerende direktør Muhtar Kent i en børsmeddelelse.

Han er dog ikke mere end forsigtigt optimistisk for det kommende år.

- Vi ser fortsat 2015 som et omstillingsår, påpeger han og henviser til, at selskabet i oktober skiftede strategi.

- Udbyttet fra de annoncerede initiativer vil tage tid om at materialisere sig på grund af det usikre og skrøbelige makroøkonomiske klima, konstaterer topchefen.

0 kommentarer
Vis kommentarer