Danfoss leverer fremgang trods matte markeder

Industrigiganten på Als kan melde om omsætningsfremgang på 14 procent trods afmatning i Rusland

Første halvår af 2015 har alt i alt været godt for Danfoss, der blandt andet producerer termostater til radiatorer og kompressorer til køleskabe og er en af Danmarks største industrivirksomheder.

Omsætningen nåede 19,2 milliarder kroner i årets første seks måneder, hvilket er en fremgang fra 16,9 milliarder kroner i samme periode sidste år.

- Vi fortsætter med at levere stærke resultater, og i kraft af et skarpt fokus på vækstmuligheder har vi opvejet den afmatning, vi ser på nogle af vores markeder, udtaler koncernchef Niels B. Christiansen i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Danfoss sælger sine produkter over det meste af verden, og hvis man skal give et billede af, hvordan markederne har været i første halvår er det mest dækkende udtryk nok "ganske forskellige".

Blandt andet har den økonomiske afmatning i Rusland trukket ned for divisionen Danfoss Heating, der producerer forskellige former for termostater, mens Danfoss Power Solutions, der fremstiller mobilhydraulik har været udfordret af betingelserne på markedet for landbrugsmaskiner.

Til gengæld er der fremgang for Danfoss Drives og Danfoss Cooling, der leverer dele til køleskabe og aircondition.

- 2015 har indtil nu budt på meget forskellige betingelser på tværs af markeder og regioner. Men generelt er det lykkedes os at navigere fornuftigt i et globalt miljø, der fortsat er karakteriseret af lav vækst, siger Niels B. Christiansen.

Omsætningen ventes at stige med mellem 9 og 14 procent i hele 2015 sammenlignet med 2014. Det er inklusive effekterne af et opkøb af et selskab ved navn Vacon.

0 kommentarer
Vis kommentarer