Danfoss skruer godt op for indtjeningen i første kvartal

Industrigiganten Danfoss øger resultat før skat med 12 procent i forhold til sidste år

Den danske industrigigant Danfoss forbedrer indtjeningen i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, oplyser industrikoncernen i en pressemeddelelse.

Omsætningen steg to procent i lokal valuta til 9,4 milliarder kroner, mens resultatet før skat steg med 12 procent i forhold til samme periode sidste år til 877 millioner kroner.

Samlet set lever første kvartal op til forventningerne, lyder det fra topchef Niels B. Christiansen.

- Der er mange gode takter i første kvartal. Vi har en stærk indtjeningskraft, og vores strategiske vækstinitiativer begynder at vise resultater, siger topchefen i Danfoss, Niels B. Christiansen, i regnskabet.

Resultatet kommer på baggrund af et lidt blandet billede af tilstanden på Danfoss' markeder rundt om i verden.

Europa er det absolut største marked for den danske industrigigant, som henter 41 procent af sin omsætning i Vesteuropa. Der er især begyndende gang i salget i det sydlige Europa, der får salget til at stige en lille smule, lyder det i regnskabet.

- På markedsniveau ser vi tegn på, at Europa langsomt er ved at komme op i gear, og der er optimisme i Nordamerika. Det er vigtige store markeder for os. Samtidig går det godt på nye markeder som Indien, Tyrkiet og Mexico, siger Niels B. Christiansen.

- Samlet set er vi godt på vej til at levere på vores forventninger til hele året.

Danfoss fremhæver, at koncernens forretningsben Danfoss Cooling, Danfoss Heating og Danfoss Power Solutions voksede i omsætning, når der regnes i lokal valuta, og forbedrede indtjeningen i årets første tre måneder.

Derimod var lave råvarepriser med til at trække lidt ned i omsætningen i Danfoss Drives sammenlignet med sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere