Dansk bank i kæmpe milliontab

En svindelsag hos en kunde har tvunget Spar Nord til at nedjustere forventningerne til både indtjeningen og resultatet efter skat

Foto: Carsten Snejbjerg
Foto: Carsten Snejbjerg

En enkelt svindelsag hos en storkunde skaber problemer i Spar Nord.

Det meddeler banken til fondsbørsen.

Helt konkret drejer sagen sig om en svindelsag hos en kunde, der nu er gået konkurs. Det har ramt banken så hårdt, at de er tvunget til at reagere, og det forventede tab lyder på 45 millioner kroner.

Dermed nedjusterer Spar Nord forventningerne til årets resultat efter skat fra en milliard kroner til 920 millioner kroner. Præcis hvordan resultatet ser ud, vil stå klart, når bankens regnskab fremlægges 7. februar.

Kommunikationsdirektør i Spar Nord Ole Madsen fortæller til Ritzau Finans, at banken ikke kunne have gjort noget for at opdage uregelmæssighederne tidligere.

- Hvis det er svindel, så er det noget, der er utroligt svært at dæmme op for. Man modtager jo en finansiel rapportering fra selskabet, og man er ikke fysisk ude og tælle varelageret op hver uge for at kontrollere, at det er, som det bliver oplyst, siger Ole Madsen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at den her sag ikke har været håndteret efter vores bevillingsprincipper, og den daglige håndtering har også været, som den skal være.

Allerede nu kan det mærkes på Børsen, hvor aktien i skrivende stund er faldet med omkring tre procent.

Mandag kom det frem, at en direktør og ejer i kornhandelsvirksomheden BMG A/S angiveligt har snydt for millioner.

Det fik selskabet til at dreje nøglen om og politianmelde direktøren. Det rammer nu Spar Nord.

Virksomheden har base i Randers. Herfra har Søren Blach, der er den anden af selskabets ejere, i en mail til sine kunder og i en pressemeddelelse oplyst om forholdene.

49 kommentarer
Vis kommentarer