Dansk firma fyrer direktør efter hårdt år

Kabelproducenten NKT har haft svært ved at vinde ordrer, og det koster nu administrerende direktør jobbet

Kabelproducenten NKT stopper samarbejdet med administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng efter en resultatmæssig hård periode, hvor selskabet har fået store stryg på aktiemarkedet.

Han bliver erstattet af finansdirektør Roland M. Andersen på den korte bane, mens NKT samtidig starter jagten på en permanent afløser.

NKT sælger blandt andet søkabler til havvindmølleparker, men har gennem det seneste år haft svært ved at få nok ordrer.

Bestyrelsesformand Jens Due Olsen mener, at der er behov en ny mand i spidsen for selskabet.

- Michael har som CEO (administrerende direktør, red.) udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på.

- Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på, siger Jens Due Olsen til Ritzau Finans.

På børsen falder aktien med over 17 procent fredag morgen, og aktien er i år faldet knap 70 procent.

Dermed er NKT's markedsværdi faldet fra 7,7 milliarder kroner til 2,5 milliarder kroner siden årsskiftet.

Michael Hedegaard Lyng har været administrerende direktør hos NKT siden 2007. Han stopper med øjeblikkelig virkning og får 15 millioner kroner med ud ad døren, hvilket svarer til halvandet års løn.

Fyringen kommer i forbindelse med NKT's regnskab for tredje kvartal. Det viste et underskud på 19,4 millioner kroner mod et overskud på knap 51 millioner kroner sidste år.

Samtidig har selskabet nedjusteret forventningerne til 2018 og varslet, at 2019 bliver et endnu ringere år.

En lang stribe af skuffelser er årsagen til, at NKT har været nødsaget til at dele en fyreseddel ud til Michael Hedegaard Lyng. Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Han har hverken forventningsstyret eller drevet forretningen på en god nok måde.

- Billedligt talt kan man sige, at når et hold taber tilstrækkeligt mange kampe, så kan man vælge at fyre træneren for at se, om det kan have en positiv indflydelse, siger Per Hansen.

NKT har de seneste måneder ikke fået nok ordrer til at sikre, at der er nok at rive i på selskabets fabrikker næste år. Det gælder særligt fabrikken i Karlskrona i Sverige.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere