Dansk gigant med flere fyringsrunder: 1300 færre ved årsskiftet

Efter års fremgang er Novo Nordisk blevet mere udfordret. Og det har ført til, at koncernen skærer ned

Novo Nordisk varsler fyringer igen - Michael Friis, aktieanalytiker hos Alm. Brand, forklarer, hvad der foregår her (Producer: Martin Lorentsen)

Novo Nordisk er udfordret på sit salg og er derfor ved at gennemføre en spareplan, som har strakt sig over flere måneder med mange fyringsrunder.

I sit regnskab for tredje kvartal 2018 sætter Novo Nordisk tal på, hvor mange medarbejdere man vil være færre ved årets udgang.

'Yderligere omstruktureringer på tværs af funktionsområder og landegrænser er iværksat for at støtte de kommercielle aktiviteter for porteføljen af innovative produkter.'

'Derfor forventes den samlede medarbejderstab at blive reduceret med cirka 1300 medarbejdere inden udgangen af 2018, og de fleste af disse reduktioner er gennemført pr. 1. november 2018', skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Dollarkursen driller
De mange fyringsrunder kommer, selvom den danske gigant har haft et bedre tredje kvartal i 2018 sammenlignet med samme periode i 2017. Virksomheden gik hele fire procent frem beregnet i lokale valuta i perioden.

Alligevel tjener virksomheden færre penge og giver blandt andet den lavere dollarkurs skylden.

De mange fyringer kommer til at ske og er sket i flere lande, ikke kun Danmark. Den danske medicinalvirksomhed fyrede således 100 personer i Japan i juli og i alt 400 personer i Danmark og Kina i september.

Novo Nordisks salg lød på 82,1 milliarder kroner i årets første ni måneder.

92 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere