Dansk lakridskonge øjner tyske millioner efter stærkt år

Den kendte producent af lakrids Johan Bülow er gået hastigt frem i 2015, hvor millionerne rullede ind

Johan Bülow (PR-foto)
Johan Bülow (PR-foto)

Der er penge i lakrids. Og ganske mange af dem, hvis man skal tro regnskabet for Lakrids by Johan Bülow, der har stor succes med at sælge dyr lakrids i mange former.

Den kendte producent af lakrids, der begyndte som et projekt i stifterens køkken sammen med kæresten, fordoblede sit overskud i 2015. Samtidig kunne Johan Bülow notere sig, at omsætningen steg betydeligt.

- Lakrids by Johan Bülow er ikke tidligere kommet med så mange nye lanceringer på et år. Dette kombineret med en massiv markedsekspansion vidner om en stærk organisation.

- I 2015 har Lakrids by Johan Bülow oplevet en flot aktivitetsmæssig fremgang på det danske marked, skriver lakridsproducenten i sit regnskab.

Den fremgang kan læses i tallene. Omsætningen steg med 30 procent til 65,6 millioner kroner, mens nettoresultatet blev fordoblet til 16,1 millioner kroner.

Det er sket i et år, hvor der blev investeret kraftigt. Antallet af medarbejdere steg til 78 fra 50 året før. Lakrids by Johan Bülow skriver da også, at 2015 "var præget af store investeringer".

Her er fokus nu på at lokke tyskerne til at spise eksempelvis chokoladeovertrukket lakrids i samme grad som danskerne.

- Det er ledelsens hensigt at skabe det næste væksteventyr gennem de omkringliggende lande, hvilket blandt andet har taget form gennem etableringen af et bredt forhandlernetværk i Tyskland, skriver Lakrids by Johan Bülow.

Planen er, at Tyskland inden for en nærmere årrække vil overstige det danske marked målt på forhandlere.

Trods de store investeringer venter Lakrids by Johan Bülow endnu en gang massiv vækst. For 2016 tror selskabet på en vækst i overskuddet på 30 procent.

I 2011 omsatte Lakrids by Johan Bülow for 17,2 millioner kroner og gav et resultat på 7,3 millioner kroner.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere