Dansk milliardær har scoret kassen: Nu kan nyt salg gøre ham endnu rigere

Danske Lennart Lajboschitz blev milliardær på at stifte Tiger-butikkerne. Nu kan et kommende muligt salg gøre ham endnu rigere

Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz i den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro, nu kaldet Absalon, som han har genåbnet som et moderne forsamlingshus for både unge og ældre. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz i den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro, nu kaldet Absalon, som han har genåbnet som et moderne forsamlingshus for både unge og ældre. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Den rige kan blive endnu rigere.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg har kapitalfonden EQT efter fem års ejerskab hyret storbaknen Morgan Stanley til at stå for et salg af virksomheden Flying Tiger.

Og det kan ifølge Børsen gøre Tiger-stifter Lennart Lajboschitzs bankrådgiver ekstra glad.

Avisen skriver, at Flying Tiger er værdisat til omkring 6 milliarder kroner, og den danske milliardær fortsat ejer 28 procent af aktierne,

Dermed kan et muligt salg sikre ham knap to milliarder kroner.

- Jeg vil helst ikke udtale mig om salgsprocessen. Jeg er med i bestyrelsen, men ellers ved jeg ikke, hvad der konkret sker. Jeg er slet ikke med i salgsprocessen, og helt ærligt er det ikke noget, jeg forholder mig til mentalt, siger Lennart Lajboschitz fra sin ferie i Thailand til Børsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Tilbage i 2013 solgte stifteren 70 procent af sine aktier til EQT for 1,5 milliarder kroner, men i de seneste år har der været problemer.

Salget er siden 2016 faldet drastisk, og virksomheden er ikke længere samme kæmpe succes som tidligere.

Det hele startede med en paraply-kæde ved navn Zebra, der åbnede i 1995, hvor han tilfældigvis prissatte store dele af sine vare til 10 kroner.

- Butikken gik fantastisk godt og snart var der alt udsolgt. Og det var til trods for at lokalerne var små og ramponerede og varerne var lidt tilfældige – sådan hvad jeg lige havde i overskud, har han tidligere sagt til magasinet Iværksætteren.

Lennart Lajboschitz

- Født i 1959

- Tog HF-eksamen i 1979 og arbejdede blandt andet som pædagog og bordtennistræner.

- Lærte at drive forretning ved at sælge paraplyer på kræmmermarkeder.

- Åbnede i 1995 den første Tigerbutik på Islands Brygge i København.

- Nu er der 613 butikker fordelt på 27 lande.

- I første omgang kostede varerne kun 10 kroner, men der er senere kommet dyrere varer til.

- I 2012 solgte han ca. 70 procent af kæden til kapitalfonden EQT i 2012 for ca. 1,5 mia. kr., men beholdt 30 pct. af aktierne.

- Forlod ledelsen i Tiger i 2015, men beholdt aktier og bestyrelsespost.

- Bor i Hellerup med hustruen Sus Lajboschitz og far til fire voksne børn.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere