Dansk selskab i gigant-opkøb

Ørsted har købt amerikansk selskab for milliarder

Ørsted køber det amerikanske vindmølleselskab Lincoln Clean Energy for 580 millioner dollar svarende til 3,7 milliarder kroner.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Lincoln Clean Energy udvikler og driver vindmølleparker på land i USA, og selskabet har på nuværende tidspunkt en produktion på i alt 513 megawatt, mens yderligere 300 megawatt er under opførelse, oplyser Ørsted i sin delårsrapport.

- Det forventes, at det globale marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og USA er et førende marked inden for landvind. Købet af Lincoln Clean Energy vil give os en solid vækstplatform i USA, som er et af Ørsteds strategiske vækstmarkeder.

- Det er en investering med en sund økonomi baseret på forsigtige antagelser om de væsentligste value drivers og udviklingen på markedet, fortæller Henrik Poulsen, administrerende direktør og koncernchef i Ørsted, i delårsrapporten.

Fortsætter strategi
Ørsted forventer, at markedet for landvind vil fortsætte med at stige betragteligt de kommende år, og dermed er opkøbet en del af en langsigtet strategi, hvor Ørsted vil strømlne forretningen, fortæller Henrik Poulsen.

- Som annonceret i juni har vi besluttet at iværksætte en proces med henblik på at sælge vores danske el- og privatkunde-forretning for udelukkende at fokusere på at udbygge vores position som et førende globalt selskab inden for vedvarende energi.

Fakta: Disse områder overvejer Ørsted at sælge

  • Eldistributionsforretningen – i datterselskabet Radius – har cirka en million elnetkunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Kunderne forsynes via et elnet på cirka 19.000 km.
  • I privatkundeforretningen sælges el til cirka 733.000 elkunder og gas til cirka 91.000 gaskunder, samt gasfyrsservice til cirka 40.000 kunder.
  • Udendørsbelysningen driver og vedligeholder cirka 160.000 gadelamper i 15 sjællandske kommuner.  
  • De tre områder udgjorde i 2017 5,6 procent (1,3 mia. kr.) af Ørsteds driftsindtjening (EBITDA) og 9,6 procent (6,7 mia. kr.) af den investerede kapital.

Kilde: Ørsted

53 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere