Dansk virksomhed afslører: Hemmeligt parløb med Apple gennem årtier

Lyd- og vibrationsspecialisterne Brüel & Kjær har Apple som en af sine største kunder. Et samarbejde, der har været hemmeligholdt i omkring 30 år

Dansk virksomhed har Apple som en af sine største kunder. (Foto: AP)
Dansk virksomhed har Apple som en af sine største kunder. (Foto: AP)

Der er ikke mange, der ved, at en dansk virksomhed har været med til at skabe succeserne iPod, iPhone og mange andre af Apples storsælgende produkter.

Virksomheden Brüel & Kjær ligger i Nærum nord for København og omsætter hvert år for et stor trecifret millionbeløb.

Brüel & Kjær er såkaldte lyd- og vibrationsspecialister og er blandt verdens førende i udvikling af måleudstyr til lyd og vibrationer. En specialviden som teknologi-giganten Apple har nydt godt af gennem 30 år.

Dette samarbejde har hidtil været hemmeligholdt, men nu har Brüel & Kjær fået tilladelse til at fortælle om det til Børsen.

Her fortæller administrerende direktør Søren Holst, at Apple er en af  virksomhedens største kunder.

Mobil - 27. apr. 2016 - kl. 12:00 Salget styrtdykker hos gigant: Sådan bliver Apple relevant igen

I mange år leverede virksomheden udelukkende udstyr til Apples laboratorier, men for fem-seks år siden skete der noget.

- Nu ville de også have udstyr til produktionen. Derfor bestilte de tusinder af testenheder, som de i øvrigt gerne ville have to-tre måneder senere, siger Søren Holst til Børsen.

Dette skabte store udfordringer for virksomheden som nærmest skulle arbejde i døgndrift for at effektuere ordren. Men missionen lykkedes, og siden er samarbejdet fortsat på højt blus.

I dag er det Brüel & Kjærs udstyr, der bliver brugt til at teste hver eneste af Apples iPhones, inden de kommer i handlen. Virksomheden kan skrive helt op til 50 projekter på cv'et, der er blevet til i samarbejde med Apple.

Søren Kjær har da også et godt bud på, hvorfor det gang på gang er deres telefon, der ringer, når Apple skal have udrettet mirakler.

- Apple ved, at vi kan holde mund og levere varen, siger han.

 Se også: Chokregnskab hos Apple: Dårligst i 13 år

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere