Danske Bank mister kunder og overskuddet dykker

Bankens overskud er betragteligt mindre end sidste år

Danske Bank-whistlebloweren Howard Wilkinson mener, at Danske Bank ignorerede brandalarmen, og at man bør undersøge Finanstilsynet. Video: Folketinget TV

Danske Bank fik et overskud på tre milliarder kroner i årets første kvartal. Det er et fald på 39 procent i forhold til sidste år, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Det lavere overskud skyldes blandt andet, at bankens udgifter er gået op, i takt med at indsatsen over for hvidvask er blevet styrket.

Desuden er bankens nedskrivninger - tab på udlån - steget. Endeligt er Danske Banks indtægter desuden let faldende.

Banken oplyser samtidig, at den mistede 8500 privatkunder i Danmark i årets første tre måneder..

Til sammenligning mistede banken 11.000 kunder i hele 2018, heraf 9.900 i fjerde kvartal.

Arbejder med at genoprette tillid
Ifølge bankens midlertidige administrerende direktør, Jesper Nielsen, fylder hvidvaskskandalen fra bankens estiske afdeling stadig en del.

'Estlandsagen kræver stadig betydelig ledelsesfokus, herunder arbejdet med de igangværende undersøgelser og at genoprette den tillid, vi har tabt,' lyder det fra Jesper Nielsen i meddelelsen.

Banken havde indtægter for i alt 10,8 milliarder i første kvartal, hvilket er seks procent mindre end i 2018.

Bankens driftsomkostninger udgjorde 6,1 milliarder kroner, hvilket er en stigning på ni procent i forhold til sidste år. Det omfatter blandt andet omkostninger i forbindelse med hvidvaskningssagen.

Banken oplyser, at kundetilfredsheden i banken stadig er den samme som ved udgangen af 2018, men at niveauet stadig er lavere end før hvidvaskningsskandalen.

 

177 kommentarer
Vis kommentarer