Danske Bank sælger pensionsforretning

Danske Bank har valgt at sælge Danica Pension Sverige for næsten to milliarder

Danica Pension bliver en anelse mindre fremover.

Danske Bank, der er moderselskab til forsikringsselskabet, har nemlig valgt at sælge forretningen i Sverige, kaldet Danica Pension Försikringsaktiebolag.

Det oplyser Danske Bank i en selskabsmeddelelse.

Køberne er et investeringskonsortium bestående af den nordiske kapitalfond Polaris og den tyske kapitalfond Acathia sammen med Sampension og Unigestion.

Prisen for overtagelsen er omkring 2,6 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til cirka 1,9 milliarder danske kroner.

Danske Bank oplyser, at Danske Bank og Danica Pension Sverige fortsætter samarbejdet om distribution af pensionsprodukter.

'Danica Pension Sverige har været i en stærk udvikling gennem en årrække og har skabt gode løsninger for vores kunder. Med denne transaktion fortsætter Danica Pension Sverige med nye ejere, der vil videreudvikle selskabet, hvilket har været vigtigt for os. Udover en attraktiv salgspris har vi sikret et fortsat stærkt samarbejde på pension mellem Danske Bank og Danica Pension Sverige til gavn for vores kunder i Sverige,' siger Jacob Aarup-Andersen, der er bankdirektør i Danske Bank, i meddelelsen.

Danica Pension Sverige har omkring 60 medarbejdere, 150.000 privatkunder og 15.000 virksomhedskunder.

'Salget har ingen betydning for Danske Banks vækststrategi i de nordiske markeder, hverken overordnet eller inden for Wealth Management området, hvor vi oplever god vækst,' lyder det fra Jacob Aarup-Andersen.

Før handlen kan blive gennemført endeligt, skal det godkendes af myndighederne, hvilket Danske Bank forventer vil sket i løbet af 1. halvår 2019.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere