Danske Bank taber 14 milliarder i værdi efter regnskab

Forventning om opjustering, der udeblev, sendte torsdag Danske Bank-aktien i rødt

Landets største bank, Danske Bank, har tabt lige knap 14 milliarder kroner i markedsværdi torsdag. Det er sket efter et regnskab til den skuffende side, og som fik investorerne til at straffe bankaktien med et fald på 7,1 procent til 181,40 kroner.

Op til regnskabet for tredje kvartal havde flere analytikere i markedet ellers sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til indtjeningen.

Også selvom de seneste bankregnskaber herhjemme har haft besvær på toplinjen, hvor de i øjeblikket meget lave renter presser indtægterne ned.

Men opjusteringen udeblev altså i et regnskab, der også kunne fortælle, at Danske Bank tjente mindre i tredje kvartal end ventet blandt analytikerne.

Resultatet efter skat steg ganske vist til 3668 millioner kroner fra 3274 millioner kroner i samme periode sidste år.

Men ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde analytikerne ventet et løft i nettoresultatet til 3778 millioner kroner.

Banken kom ud af årets første ni måneder med et resultat før skat på 16,9 milliarder. I tredje kvartal faldt indtægterne fra renter og gebyrer ti procent i forhold til andet kvartal i år.

Det skyldtes især lavere kundeaktivitet på de finansielle markeder. Samtidig har færre boligejere omlagt deres lån efter den heftige omlægningsbølge tidligere på året lokket af historisk lave renter.

Men det samlede billede af Danske Bank efter årets første ni måneder er alligevel tilfredsstillende, siger topchef Thomas F. Borgen, selvom tredje kvartal trækker ned.

- For årets første ni måneder har vi opnået et tilfredsstillende resultat trods de fortsat lave og negative renter. Resultatet viser styrken ved vores brede forretningsmodel og er drevet af god kundeaktivitet, særligt i første halvår, og lavere nedskrivninger, siger han.

Banken har nu en markedsværdi på 182,9 milliarder kroner.

7 kommentarer
Vis kommentarer