Danske virksomheder indgår samarbejde om ny vaccine

Den danske biotekkoncern Bavarian Nordic har indgået samarbejde med AdaptVac om udvikling af ny vaccine

Biotekkoncernen Bavarian Nordic og vaccineselskabet AdaptVac, der begge er danske virksomheder, har indgået et samarbejde om udvikling af en ny vaccine mod coronavirus.

Det skriver Bavarian Nordic på deres hjemmeside.

AdaptVac er en del af det PREVENT-nCoV-konsortium af virksomheder og europæiske universiteter, der har fået 20 millioner kroner af EU til at udvikle en coronavaccine.

Medlemmerne har tidligere erfaring i at arbejde med lignende coronavira som MERS og SARS.

Det er i første omgang AdaptVac, som skal stå for udviklingen af vaccinen, mens Bavarian Nordic skal hjælpe senere i processen - også hvis det når i en retning, hvor det kan sælges og komme på markedet.

Bavarian Nordic vurderer, at AdaptVacs teknologi har potentialet til at efterligne en virus over for kroppens immunsystem.

- Vi har været interesseret i capsid VLP-teknologoi i noget tid, og vi er glade for at støtte og hurtigt fremme denne meget lovende vaccinekandidat mod SARS-CoV-2, siger Paul Chaplin, der er præsident og CEO i Bavarian Nordic.

- Denne teknologi skal føre til en stærk beskyttende immunrespons selv i populationer med høj risiko for covid-19 og med dens høje skalerbarhed i produktionen, gør det den til en vindene kombination i kampen mod denne pandemi, siger Chaplin.

Planen er at starte forsøg senere på året.

Flere betalinger i vente
Bavarian Nordic og AdaptVac forventer at underskrive en endelig aftale i løbet af to måneder. I den forbindelse vil Bavarian betale et hemmeligt engangsbeløb til Adaptvac.

Derudover vil AdaptVac få løbende betalinger i takt med udviklingen af vaccinen.

Samtidig vil virksomheden få procenter af salget, hvis det en dag kommer på markedet.

De to danske virksomheder er blot to i en lang række række af virksomheder og forskere verden over, der i øjeblikket er ved at forsøge at udvikle en vaccine mod coronavirus.

83 kommentarer
Vis kommentarer