De skrotter drømme på tv: Så mange millioner har de selv tjent

I DR-programmet Løvens hule kæmper håbefulde iværksættere om at få fem kendte og rige erhvervsfolk til at investere i deres firmaer

Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch er de fem 'løver'. (Foto: DR/United Productions Aps)
Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch er de fem 'løver'. (Foto: DR/United Productions Aps)

Hvis ideen eller opfindelsen er god, mens pengene derimod er små, så er der hjælp at hente for håbefulde danske iværksættere.

Betingelsen er dog, at man skal være modig nok til at stille sig op over for tusindvis af danske tv-seere og ikke mindst fem skarpe og kendte erhvervsfolk, som sidder på pengepungen, mens man fremlægger sit pitch. Dermed risikerer man også nogle tørre tæsk, hvis ideen ikke sidder i skabet.

I DR-programmet Løvens hule sidder Hummelboss Christian Stadil, Jesper Buch, kendt for takeaway-restauranterne Just-Eat, rengøringsdronningen Birgit Aaby, Tommy Ahlers, der er jurist og it-iværksætter, og endelig designeren Ilse Jacobsen således i de fem stole, mens de kan afgøre en håbefuld iværksætters fremtid.

Men hvordan har deres karrierer gjort dem velhavende, og hvor mange penge har de selv tjent?

Jesper Buch - Just Eat-millionær

Jesper Buch sammen med sin datter Fie. (Arkivfoto: Linda Johansen)
Jesper Buch sammen med sin datter Fie. (Arkivfoto: Linda Johansen)

Jesper Buch blev rig på en ide, han fik, da han havde lyst til en pizza i Oslo i 2000. Den ide blev siden hen til en international succes ved navn Just-Eat, og efter nogle år valgte han at sælge sine 31 procent af selskabet.

Hvad han helt præcist fik for sin andel, vil han ikke ud med. Men han omtaler sig selv som 'multimillionær', og ifølge Ekstra Bladets oplysninger har han tjent 100 millioner kroner på Just Eat.

Ifølge ham selv er pengene dog ikke det vigtigste, hvorfor han heller ikke ærgrer sig over, at han kunne have tjent markant flere penge, hvis han havde solgt senere.

– Havde jeg ventet tre-fire år, havde jeg jo tjent tre mia. kr. mere, men fuck det. Jeg har beholdt min identitet og mangler ikke noget, sagde Jesper Buch i sommer til Ekstra Bladet.

Jesper Buch med kæresten Renata og parrets to børn Olivia og Oscar. (Privatfoto) Tæt på Dansk iværksætter: Sådan blev jeg rig - og sådan kan du blive det

Han bor til daglig sammen med sin familie i den luksuriøse del af Spaniens solkyst, Marbella, Puerto Banús.

 

Christian Stadil – Hummel-boss

Christian Stadil er den af løverne med den klart største formue. (Foto: Jakob Jørgensen)
Christian Stadil er den af løverne med den klart største formue. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Christian Stadil er nok bedst kendt for sport- og modevirksomheden Hummel. Men han er også ejer og direktør i Thornico- koncernen, der blandt andet beskæftiger sig med shipping.

Derudover er han involveret i et hav af virksomheder og selskaber, som han er med til at drive. I dag sidder han i bestyrelsen i mere end 50 danske virksomheder ifølge cvr-registret, og mængden af selskaber kan gøre det mere end svært at få overblik over alle hans forretninger.

Ifølge Berlingske Business er Stadil den 37. rigeste person i Danmark. Hans samlede formue vurderes til at være omkring 2,9 milliarder kroner.

Han er kendt for også at involvere sig i mindre selskaber - blandt andet er han medejer af en online tatoo-virksomhed sammen med landsholdsspilleren Daniel Agger.

Se også: Hummel-boss stifter firma med Daniel Agger

 

Birgit Aaby – Rengøringsdronning

Birgit Aaby, da hun var aktionær og direktør i Lyngby Boldklub. (Foto: Nanna Kreutzmann)
Birgit Aaby, da hun var aktionær og direktør i Lyngby Boldklub. (Foto: Nanna Kreutzmann)
 

Rengøringsdronningen Birgit Aaby har også været forskellige steder henne i sin erhvervskarriere. Som 21-årig startede hun med forskellige rengøringsjobs og efterfølgende valgte hun at stifte sin egen rengøringsvirksomhed med navnet Combi Service Aps.

Derefter var hun i en periode direktør og investor i fodboldklubben Lyngby Boldklub, hvilket hun dog ikke er længere. Hun har også investeret penge i Ishøj Golfklub og i et bryggeri.

Se også: Lyngby-direktør træder tilbage

Hun er formentlig den af løverne, som har den mindste formue, omend den stadig naturligvis er en stor en af slagsen. Egenkapitalen i Combi Service Holding Aps er således på 18 millioner kroner i det seneste regnskab. Birgit Aaby har dog trukket penge ud til sig selv i årenes løb, hvorfor hun må forventes at være en del flere millioner værd.

 

Ilse Jacobsen - modedesigner

Ilse Jacobsen sammen med sine kendte gummistøvler i Hornbæk. (Foto: Lars Krabbe)
Ilse Jacobsen sammen med sine kendte gummistøvler i Hornbæk. (Foto: Lars Krabbe)

Ilse Jacobsen er i sær kendt for sine gummistøvler, som har prydet den danske modeverden i flere år. Hun åbnede for mere end 22 år siden en lille butik i sin hjemby, Hornbæk, der siden hen har udviklet sig til et livsstils-brand med blandt andet en spa, skønhedsprodukter, blomsterforretninger og en restaurant.

Ifølge cvr-registret er egenkapitalen i hendes holdingfirma på 37 millioner kroner. Men hun har også i flere år trukket penge ud til sig selv, hvorfor hun må forventes at være flere millioner værd. Desuden tæller eksempelvis private ejendomme ikke med.

 

Tommy Ahlers - Jurist og IT-iværksætter

Tommy Ahlers under optagelserne til Løvens hule. (Foto: United Productions Aps/DR)
Tommy Ahlers under optagelserne til Løvens hule. (Foto: United Productions Aps/DR)
 

Tommy Ahlers er tidligere jurist og Mckinsey-konsulent, der pludselig blev selvstændig og stiftede sine egne succesfulde onlinevirksomheder.

Han var først med til at starte ZYB i 2005, der var en gratis online tjeneste, der gav brugerne mulighed for at udføre backup af deres kontakt- og kalenderinformationer og samtidig dele disse med andre på en overskuelig og hurtig måde.

Tre år senere blev firmaet solgt Vodafone for mere end en kvart milliard kroner.

I stedet for at leve af renterne fortsatte han erhvervskarrieren med at investere i softwarefirmaet Podio, hvor han også blev direktør.

Det blev startet op i 2010 og solgt til amerikanske Citrix i 2012 for omkring 300 millioner kroner.

Nu investerer han løbende i nye projekter.

33 kommentarer
Vis kommentarer