Dealsite-ejer lige inden konkurs: Stifter firma med identisk navn

Et firma ved navn Dagens Bedste Oktober IVS blev stiftet umiddelbart inden dealsitet Dagens Bedste Aps gik konkurs af den samme ejer

Et ældre billede fra 2006 af dealsite-ejeren Peter Post Lundsgaard. (Foto: Steen Wrem)
Et ældre billede fra 2006 af dealsite-ejeren Peter Post Lundsgaard. (Foto: Steen Wrem)

Mens iværksætteren Peter Post Lundsgaard fredag d. 9. oktober begærede firmaet bag sit kendte dealsite Dagens Bedste Aps konkurs, så stiftede han også firmaet med det lignende navn Dagens Bedste Oktober IVS på præcis samme dag.

Det fremgår af oplysninger i cvr-registret.

Få dage efter blev dealsitet erklæret konkurs, og mange kunder må nu formentlig se langt efter enten penge tilbage eller den vare, som de har betalt for.

Se også: Vrede kunder føler sig snydt af dealsite: - Det er grotesk

En af dem er Susette Foltmann, som er utilfreds med manøvren.

- Det kan ikke være rigtigt, at man kan gøre sådan noget her i Danmark, for så at starte det op igen, siger hun til Ekstra Bladet.

Lovlig manøvre
Ifølge professor i konkursret ved Aarhus Universitet Kim Sommer Jensen er det dog helt lovligt at stifte en virksomhed inden en konkurs og så købe aktiverne i konkursboet med henblik på at videreføre virksomheden.

- Det kan man, fordi man har drevet virksomheden i selskabsform. Så er der ikke noget galt i det. Alle, der har ydet kredit til det gamle selskab, løber en risiko for ikke at få deres penge. Det gælder også, hvis man har forudbetalt for en ydelse, siger han til Ekstra Bladet.

Derfor kan boets kurator sagtens sælge aktiver, som eksempelvis kundekartotek til den samme konkursramte ejer i et nyt selskab.

- Kurator skal sælge aktiverne bedst muligt. Hvis bedste pris opnås ved at sælge til ejerne af det konkursramte selskab, er der ikke noget galt i det, siger Kim Sommer Jensen.

Se også: Kendt dealsite konkurs: Millionoverskud forsvandt

Udover stiftelsen af det nye IVS-firma, så blev et af Lundsgaards andre firmaer Amine Aps også omdøbt til Dagens Bedste af 5.10 2015 ApS.

Ejer: Ked af situationen
Ekstra Bladet har forsøgt at forholde disse oplysninger til Peter Post Lundsgaard for at få en forklaring, men han vil ikke svare på spørgsmål på nuværende tidspunkt.

På Facebook skriver han i en besked:

- Jeg om nogen er ked af situationen, men jeg kæmper for en løsning, som sikrer kunder og leverandører, og jeg håber at have et svar i eftermiddag eller aften, lige nu kan jeg ikke sige mere. Mange hilsner Peter.

Ekstra Bladet har også forsøgt at få en kommentar fra kurator Nicolai Dyhr ved Horten, men det er ikke lykkedes.

91 kommentarer
Vis kommentarer