Efter fantastiske år: Asger Aamund taber millioner

Erhvervsmanden Asger Aamund er ikke helt utilfreds, selvom han for første gang i flere år må præsentere et millionunderskud

Asger Aamund er bestemt Foto: Mik Eskestad.
Asger Aamund er bestemt Foto: Mik Eskestad.

Efter et par fremragende år rent økonomisk kom erhvervsmanden Asger Aamund igen ned på jorden i 2016.

7,6 millioner kroner blev underskuddet i hans private investeringsselskab A.J. Aamund A/S, viser et spritnyt regnskab.

Trods underskuddet har han alligevel trukket 4,5 millioner kroner ud til sig selv. Egenkapitalen er da også stadig solid med 65 millioner kroner stående.

Selskabet lever af investeringer i aktier, og det er et fald i kursen hos Bavarian Nordic, som Aamund i sin tid var med til at stifte, der har kostet på bundlinjen, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Det (Bavarian Nordic red.) er den største post, som jeg har. Det er ikke noget tilfredsstillende resultat optisk, men på den anden side er jeg meget godt tilfreds alligevel. For det betyder, at jeg ikke skal betale skat af urealiserede aktiegevinster, siger han og fortsætter:

Sælger ikke ud af arvesølvet
- Hvis vi havde haft et overskud på ti millioner kroner på grund af aktiekurserne, så skulle jeg sælge ud af mine aktier eller obligationer bare for at betale den skat, selvom det er rene papirgevinster. Så jeg er glad for at vi ikke skal sælge ud af arvesølvet, siger han.

Men det bliver han måske nødt til i 2017. I hvert fald ser det ud til, at han ender med et overskud.

- Det kommer jeg nok til i år. Første kvartal har allerede vist meget betydelig fremgang, siger han.

På regnskabets sidste dag den 31. december 2016 havde hans aktier en samlet værdi af 64,5 millioner kroner i modsætning til sidste års 76 millioner kroner.

Dummebøde
I januar 2015 solgte Aamund for 358 millioner kroner aktier i selskabet Bavarian Nordic, Det var efter krav fra Nordea, som han skyldte 275 millioner kroner. Lidt under halvdelen af gælden var kommet til i løbet af et enkelt år på baggrund af en 'dummebøde', som Aamund har beskrevet det. Den gæld er nu blevet nedbragt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen