Efter rekord: Så meget rigere er Lego-familien blevet

Lego-koncernen har haft en godt år og bidrager med flere milliarder til familien Kirk Kristiansens formue

Her præsenteres rekordregnskabet (Video: Ritzau)

Familien Kirk Kristiansen mangler ikke noget - i hvert fald ikke økonomisk.

Lego-familien sidder nemlig på Danmarks største formue.

Ifølge Forbes har familien, der består af Kjeld Kirk Kristiansen samt hans tre voksne børn, Sofie, Agnete og Thomas, ikke mindre en 140 milliarder kroner at gøre godt med.

Præsenterede rekord-overskud
Men mere vil have mere, og formuen er netop blevet en hel del milliarder større.

Lego-koncernen har her til formiddag fremlagt sit regnskab for 2015, hvor virksomheden kunne præsentere et rekord-overskud på 9,2 milliarder kroner. Heraf bliver knap fem milliarder lagt ind i virksomhedens pengeskab som ekstra egenkapital.

Lego-fans er ikke kun børn - også voksne med en legesyg sjæl kan være med, når der kommer Logo-klodser på bordet. Fotoet her er fra Lego World i Bella Center i København tidligere i år. (Foto: Philip Davali) Erhvervsnyheder - 1. mar. 2016 - kl. 09:54 Ny rekord: Så mange milliarder tjente Lego sidste år

Kirk Kristiansen-familien ejer gennem pengetank-selskabet Kirkbi A/S 75 procent af Lego, mens de resterende 25 procent er ejet af Lego Fonden.

7,2 milliarder
Det betyder, at 75 procent af de knap fem milliarder kroner tilhører Lego-familien, selvom de fortsat er bundet i virksomheden. Det beløber sig til 3,8 milliarder kroner.

Resten af overskuddet, 4,5 milliarder kroner, bliver udbetalt i udbytte til legetøjproducentens ejere. Familien Kirk Kristiansen-familien får altså overført 3,4 milliarder kroner, som de kan bruge, som de vil via Kirkbi A/S.

Alt i alt er familien efter Legos rekordår blevet hele 7,2 milliarder kroner rigere.

Lego-familien samlet i Billund i efteråret 2014 i forbindelse med åbningen af Lego House. Fra venstre er det Agnete Kirk Thinggaard, Camilla Kirk Kristiansen, Edith Kirk Christiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. (Foto: Polfoto) Kendte Lego-arvingernes luksus-liv: Så rige er de

Kjeld Kirk Kristiansen var i mange år direktør for Lego. Den post videregav han i 2004 rtil Jørgen Vig Knudstorp. I dag er han næstformand i koncernens bestyrelse. (Foto: Polfoto)
Kjeld Kirk Kristiansen var i mange år direktør for Lego. Den post videregav han i 2004 rtil Jørgen Vig Knudstorp. I dag er han næstformand i koncernens bestyrelse. (Foto: Polfoto)

Formuevæksten stopper dog ikke her.

I forvejen ligger der over 45 milliarder kroner i Kirkbi A/S, som familien ud over i Lego har investeret i blandt andet en vindmøllepark, i Merlin Entertainments, der ejer Legoland-parkerne, samt i en lang række mindre værdipapir-investeringer.

Hvor meget, den del af formuen er vokset med i løbet af 2015, bliver først offentliggjort i løbet af foråret.

Se også: Legoland gav sine ejere et gyldent år i 2015

Se de vilde kreationer fra Lego World 

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere